Stefanec
Europoslanec Ivan Štefanec. PHOTO: © European Union-EP.

Ivan Štefanec: Pivovarníctvo nie je len biznisom, ale aj európskou tradíciou a kultúrou

Prvý augustový piatok patrí už tradične Medzinárodnému dňu piva. Americkí zakladatelia tejto tradície zhrnuli ciele pamätného dňa do radosti priateľov z ochutnávania, pocty ľuďom servírujúcim pivo a spoznávanie piva iných národov.

Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH), ktorý je zároveň prezidentom Pivného klubu v Európskom parlamente hovorí, že podpora pivovarníctva má špeciálny význam aj pre Slovensko a zo svojej pozície sa snaží pomáhať zlepšovaniu podmienok malých remeselných pivovarov. Taktiež pripomenul zvrátenie nariadenia v Európskom parlamente, ktorým chcela EÚ zakázať propagáciu piva na športových podujatiach, čo by uškodilo nie len výrobcom piva, ale predovšetkým športu. Znamenalo by to zrušenie stoviek menších amatérskych športových podujatí.    

Viac..  Lajčák je v hre o post veľvyslanca EÚ vo Švajčiarsku

„Pivo je súčasťou dedičstva a tradícií Európy. Cieľom Beer Clubu Európskeho parlamentu je podpora zodpovedného rastu a stability pivovarníckeho sektora v Európskej únii, vrátane toho slovenského,“ vyjadril sa europoslanec.

O mam

Odporúčame pozrieť

pivo

Výroba piva sa vlani v EÚ zvýšila

Členské krajiny Európskej únie (EÚ) v minulom roku vyrobili 33,1 miliardy litrov piva obsahujúceho alkohol …

Consent choices