simecka
Michal Šimečka, europoslanec a podpredseda Európskeho parlamentu /PS, RE/. PHOTO: archív MŠ.

Michal Šimečka: Koaliční lídri si posielajú odkazy cez médiá a problémy Slovenska stoja

Koaliční lídri si posielajú odkazy cez médiá, a problémy Slovenska stoja. Keby im venovali aspoň polovicu energie, ktorú minú na vzájomné hádky a ohováranie, Slovensko sa mohlo za posledné dva roky zásadne pohnúť vpred. Miesto toho prešľapujeme na mieste – a vyspelá Európa nám zase uniká.

Možno si poviete, že ako opozícia len kritizujeme. Nie je to tak. Ako PS sme pripravili a predložili desiatky návrhov a konkrétnych zákonov, ktoré mohli pomôcť ľuďom na Slovensku. Pripravili sme pomoc matkám, ktoré popri práci vychovávajú deti. Pomoc domácnostiam, ktoré ohrozuje rekordné zdražovanie. Pomoc brigádujúcim študentom a študentkám, ľuďom z LGBTI komunity, návrhy na zlepšenie fungovania SIS aj generálnej prokuratúry. A mnohé ďalšie.

Nič z toho koalícia vedená Matovičom nepodporila. Všetko odmietla. S opozíciou vraj nehlasujú. Lenže ešte aj tu klamú. Opakovane hlasovali s kotlebovcami, spojiť sa extrémistami napríklad pri okliešťovaní ženských práv im vôbec nevadí. Za rozumné, odborne pripravené návrhy, ktoré dobre fungujú v iných európskych krajinách, však hlasovať nevedia. Je to obrovská škoda. Majú poslednú šancu prestať sa hádať a začať vládnuť. Inak nech to radšej zabalia, lebo z toho profituje iba Fico s Uhríkom.

Viac..  Michal Wiezik: Europarlament pripravil legislatívu proti obchádzaniu sankcií

Michal Šimečka, podpredseda Európskeho parlamentu a predseda PS /frakcia RE/.

O red

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices