priemysel
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Priemysel únie v júni medzimesačne vzrástol o 0,6 % a medziročne o 3,2 %

Priemyselná produkcia eurozóny podľa sezónne upravených údajov v júni medzimesačne stúpla o 0,7 percenta a v rámci celej Európskej únie (EÚ) sa zväčšila o 0,6 percenta. Medziročne priemysel eurozóny v júni vzrástol o 2,4 percenta a v rámci celej EÚ sa zväčšil o 3,2 percenta. Informoval o tom v piatok na svojej internetovej stránke štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Slovenská priemyselná produkcia však medzimesačne klesla o 1,8 percenta a medziročne o 5,7 percenta. Medziročné oslabenie slovenského priemyslu bolo druhé najhoršie spomedzi krajín EÚ, z ktorých boli údaje k dispozícii. Viac priemysel medziročne klesol len v Belgicku (-11,6 %). Na tretej najhoršej priečke bolo Rumunsko (-3,7 %). Najviac priemyselná výroba medziročne stúpla v Írsku (25,4 %), Dánsku (25 %) a v Bulharsku (17,4 %).

Viac..  Ukrajina zatvára dvere transportu ruského plynu do Európy

Medzimesačne sa výroba priemyselného odvetvia najvýraznejšie zvýšila v Írsku (6,7 %), na Malte (4,8 %) a v Grécku (3,4 %). Najviac priemysel v júni oproti máju oslabil v Rumunsku (-3,9 %), Belgicku (-2,2 %) a v Taliansku a Lotyšsku (zhodne -2,1 %).

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Michal Wiezik: Máme nový, veľký nástroj na znižovanie emisií z priemyslu. Týka sa aj poľnohospodárov

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zníženie …

Consent choices