Ilustračné PHOTO: © European Union.

Ideme za Vami: Európsky parlament vyrazil do regiónov

Kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku navštívi v najbližších mesiacoch všetky kraje SR. Svoje putovanie po regiónoch odštartuje v septembri v Trnavskom a Trenčianskom kraji.

„Cieľom našich ciest do regiónov je zvýšiť informovanosť obyvateľov v každom kúte Slovenska o činnosti Európskeho parlamentu, vplyve rozhodnutí prijímaných na úrovni EÚ na ich každodenný život a v konečnom dôsledku tak podporiť ich záujem o účasť na európskych voľbách v roku 2024,“ vysvetlil vedúci Kancelárie EP na Slovensku Robert Sermek.

„Naše putovanie po slovenských regiónoch s názvom #IdemeZaVami odštartuje v septembri v Trnavskom samosprávnom kraji, následne sa presunieme do Trenčianskeho kraja a do konca roka by sme radi navštívili aj Banskobystrický a Bratislavský kraj. Na budúci rok plánujeme vyraziť do miest a obcí v Nitrianskom, Prešovskom, Košickom a Žilinskom kraji,“ doplnil Robert Sermek.

Zastávky EP v Trnavskom a Trenčianskom kraji

Kancelária EP na Slovensku zavíta v dňoch 14. – 19. septembra do obcí v Trnavskom kraji. Svoje putovanie odštartuje 14. septembra v Trnave na Trojičnom námestí, kde sa nachádza cieľ 1. etapy cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Následne sa presunie do Senice, kde by sa 15. septembra mali uskutočniť diskusie o dezinformáciách s poslancom Vladimírom Bilčíkom (EPP, SK) a spolkom Zvol si info a o dobrovoľníctve pri príležitosti začínajúceho Týždňa dobrovoľníctva 2022. Na 17. septembra je v Skalici v rámci Európskeho týždňa mobility naplánovaná spoločná jazda na bicykloch, plavba na lodi, debata o klíme a ochutnávka vín s cimbalovou muzikou.

Dňa 18. septembra sa Kancelária EP na Slovensku zúčastní v Piešťanoch na Medzinárodnom filmovom festivale Cinematik. Nasledovať bude opäť Trnava, kde sa 19. septembra okrem iného uskutoční diskusia o cyklomobilite v kultúrnom centre Malý Berlín.

Predstavitelia Európskeho parlamentu na Slovensku sa následne presunú do Trenčianskeho samosprávneho kraja. Kancelária EP zastreší dňa 20. septembra diskusiu o projekte Európske hlavné mesto kultúry 2026 v Trenčíne, 21. septembra sa zúčastní na Noci literatúry v Považskej Bystrici a 22. septembra sa jej predstavitelia vrátia do Trenčína, kde sa stretnú so zástupcami mimovládnych organizácii, akademikmi a ďalšími miestnymi činiteľmi, ktorí môžu pomôcť zvýšiť verejné povedomie o Európskej únii, doterajšej činnosti EP a európskych voľbách 2024. Dňa 23. septembra sa presunú do Bánoviec nad Bebravou a návštevu Trenčianskeho kraja zavŕšia 24. septembra v Uhrovci.

Viac..  Výrobky vyrobené nútenou prácou budú zakázané na jednotnom trhu EÚ

Program putovania Kancelárie EP po prvej dvojici slovenských krajov bude aktualizovaný na tejto webovej stránke.

Súvislosti

Cieľom ciest predstaviteľov EP po Slovensku s názvom #IdemeZaVami je obnoviť staré alebo nadviazať nové kontakty s miestnymi činiteľmi, vzdelávacími inštitúciami či mimovládnymi organizáciami. Spolupráca s regionálnymi partnermi by mohla pomôcť zvýšiť povedomie občanov o vplyve rozhodnutí EÚ na ich každodenný život, zintenzívniť ich záujem o európske témy a činnosť Európskeho parlamentu a podporiť verejnú angažovanosť vrátane účasti občanov na najbližších európskych voľbách.

Kancelária EP na Slovensku plánuje navštíviť v rokoch 2022 a 2023 všetky regióny Slovenska. Svoje výjazdy do regiónov odštartuje v septembri 2022 v Trnavskom a Trenčianskom samosprávnom kraji, následne sa presunie do Banskobystrického a Bratislavského kraja. V roku 2023 bude pokračovať v Nitrianskom, Prešovskom, Košickom a Žilinskom kraji.

Nasledujúce voľby do Európskeho parlamentu by sa mali uskutočniť v roku 2024.

O mam

Odporúčame pozrieť

ovzdusie

Znečistenie ovzdušia: Europarlament prijal zákon pre vyššiu kvalitu ovzdušia

Cieľom aktualizovaného zákona je znížiť znečistenie ovzdušia v EÚ pre čistejšie a zdravšie životné prostredie …

Consent choices