podnikanie
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Občania EÚ a malé a stredné podniky výrazne podporujú hospodársku súťaž

Občania Európskej únie (EÚ) a taktiež malé a stredné podniky významne podporujú politiku hospodárskej súťaže a jej presadzovanie. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu Eurobarometer, ktorého výsledky zverejnili v utorok.

Podľa výkonnej podpredsedníčky Európskej komisie Margrethe Vestagerovej „hospodárska súťaž zlepšuje každodenný život občanov a malých a stredných podnikov, prináša lepšie ceny, väčší výber a väčšiu inováciu“. „Táto podpora je konzistentná v celej EÚ a pripomína, že spravodlivá hospodárska súťaž je rovnako dôležitá ako kedykoľvek predtým,“ podotkla.

Prieskum ukázal, že Európania podporujú hlavné ciele politiky hospodárskej súťaže, pričom uznávajú jej dôležitý prínos pre európske hospodárstvo. Výrazná väčšina občanov a malých a stredných podnikov EÚ podporuje inovácie. Podľa ich názoru politika hospodárskej súťaže umožňuje lepšie ceny a väčší výber, ako aj pomáha spoločnostiam EÚ stať sa konkurencieschopnejšími na svetových trhoch.

Viac..  E. Jurzyca: Ochota Slovákov vynakladať peniaze na zelené projekty naďalej klesá

Prevažná väčšina občanov a malých a stredných podnikov, ktorí sa zúčastnili na prieskume, výrazne podporuje rôzne opatrenia na ďalšie zlepšenie hospodárskej súťaže. Domnievajú sa, že hospodárska súťaž zohráva kľúčovú úlohu pri predchádzaní zneužívania trhovej sily či v boji proti kartelom.

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Komisia

Komisia prijala revidované oznámenie o definícii trhu v prípadoch hospodárskej súťaže

Európska komisia prijala revidované oznámenie o definícii trhu (ďalej len „oznámenie“). Definícia trhu si vyžaduje určenie …

Consent choices