Stefanec
Europoslanec Ivan Štefanec. PHOTO: © European Union.-EP.

Ivan Štefanec: EÚ má s Japonskom veľa dôležitých spoločných pozícií

V japonskom Tokiu prebieha 40. medziparlamentné stretnutie EÚ – Japonsko. Európsku úniu na ňom zastupuje europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH). V rámci jeho prvého vystúpenia boli na stole aj témy ako pomoc Ukrajine, energetické výzvy, situácia v Indo-Pacifiku, či obchodné vzťahy Európskej únie s Japonskom. Viacdňové rokovania pokračovali témou digitalizácie, požadovanej jednoty online a offline priestoru, zodpovednosti platforiem za obsah a tiež problematikou jednotných nabíjačiek, ktorých iniciátorom v Európskom parlamente je práve slovenský europoslanec.

„Som príjemne prekvapený, že s japonskými kolegami máme spoločné pozície ohľadom potrestania ruských vojnových zločinov, čínskej hrozby, či spolupráce v digitálnej oblasti. Jednoducho, demokracie musia držať spolu. Som rád, že v Japonsku máme silného a zodpovedného partnera,“ vyjadril sa europoslanec.

Viac..  Slovenskí europoslanci žiadajú SZĽH, aby hráči z KHL nehrali v reprezentácii

O mam

Odporúčame pozrieť

Europarlament prijal smernicu o práci pre digitálne platformy

Európski poslanci v stredu schválili nové pravidlá, ktorých cieľom je zlepšiť pracovné podmienky pracovníkov platforiem. …

Consent choices