Martin Hojsík a Michal Wiezik, poslanci EP za Progresívne Slovensko. PHOTO: nestojme.sk

Europoslanci Hojsík a Wiezik vyzývajú vládu – riešte príčinu vysokých cien energií

Kampaň Nestojme si na kábli, ktorá ponúka rady občanom ako ušetriť energiu a zároveň výzvu vláde na pomoc ľuďom ohrozených vysokými cenami energií dnes spustili Martin Hojsík a Michal Wiezik, poslanci EP za Progresívne Slovensko.

“Pred 33 rokmi sme sa oslobodili od totality. Dnes máme šancu oslobodiť sa opäť, tentokrát od závislosti na fosílnych palivách a Putinovi. Slovensko si nesmie stáť na kábli. Preto v Progresívnom Slovensku od vlády požadujeme odvahu na investície, ktoré pomôžu nielen ľuďom na Slovensku, ale aj klíme. Dá sa to,” uviedol Michal Wiezik, poslanec Európskeho parlamentu za Progresívne Slovensko. 

„Už vyše roka rastú ceny energií, ale vláda ignoruje takú podstatnú vec, akou je veľká informačná kampaň pre verejnosť s radami ako šetriť energiou a pomôcť tak ako sebe, tak planéte. Preto sme sa rozhodli spustiť výzvu ‚Nestojme si na kábli‘. Chceme ňou pomôcť ľuďom radami ako efektívnejšie využívať energiu,“ povedal Martin Hojsík, europoslanec a podpredseda progresívneho Slovenska.

Europoslanci spúšťajú výzvu vláde aby spravila viac pre riešenie príčin problému cien energií. Požadujú podporou na zateplenie a zelené energie vo výške 100% pre domácnosti ohrozené energetickou chudobou, odstránenie byrokratických prekážok brániacich rozvoju zelenej energie efektívnosti, či uvoľnenie prostriedkov nahromadených na účte Environmentálneho fondu na podporu zelenej energie a energetickej efektívnosti.

Viac..  Michal Wiezik: Obchodná vojna medzi EÚ a Čínou, môžu za to solárne panely

„Veríme, že nie sme sami, ktorých aktuálna nečinnosť vlády hnevá. Pozývame ľudí, aby sa k našej výzve pridali svojim podpisom. Keď neodstránime príčinu energetickej krízy, o rok je tu znova. Preto okrem akútnej pomoci domácnostiam, inštitúciám a malým a stredným firmám s cenami energií musíme už teraz riešiť aj budúcu zimu. Pretože štát nebude mať večne prostriedky na takéto masívne dotácie,“ upozorňuje Michal Wiezik,  poslanec Európskeho parlamentu za Progresívne Slovensko.

„Je čas využiť príležitosť. Odstrihnime sa sa od fosílnych palív a investujme do lokálnych a obnoviteľných zdrojov a zelenej budúcnosti pre Slovensko. Dá sa to,“ dodal Martin Hojsík.

www.nestojme.sk

O mam

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík: Potrebujeme, aby aj priemysel na Slovensku využíval moderné technológie

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zníženie …

Consent choices