nicholsonova
Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa /RE/. PHOTO: European Union 2022.

Ďuriš Nicholsonová: Koľko stojí pozitívny imidž Kataru? Jedno pokazené meno Európskeho parlamentu

Skorumpovaná socialistka Eva Kailiová dala európskym inštitúciám novú tvár – pokrivenú, pokryteckú a falošnú. Komu chceš teraz ty, Európsky Parlament, kázať o právnom štáte? Orbánovi? Babišovi? Ficovi? Dovoľ, aby ťa vysmiali.

Kabelky a igelitové tašky Evy Kailiovej napchané bankovkami sú tými najvulgárnejšími symbolmi korupcie na najvyšších európskych úrovniach. Na cash v alobale, v ruksakoch a na tlačovkách Fica sme boli zvyknutí na Slovensku. Obraz toho, ako sa státisíce krvavých peňazí z Kataru povaľujú v byte a v kancelárii socialistickej podpredsedníčky EP, je prisilný aj na naše slovenské žalúdky.

Ukazuje sa, že tie prachy mali slúžiť na vytváranie PR Kataru ako „priekopníka pracovného práva“, ako krajiny, ktorá prechádza „historickou transformáciou“. Toto tvrdila v pléne Grékyňa Eva Kailiová o arabskej krajine, ktorá si kúpila majstrovstvá sveta vo futbale. Táto krajina zaobchádzala s pracovníkmi z Indie a z Bangladéša pri príprave infraštruktúry ako s novodobými otrokmi.

Kailiová, ktorú sme dnes odvolali z postu podpredsedníčky EP, mohla ovplyvniť hlasovanie svojich socialistických kolegov v prospech Kataru nielen pri uznesení EP, ale aj vo výbore, kde podporila uvoľnenie vízového režimu pre Katar.

Otras. Som znechutená a nahnevaná.

Moja politická skupina RENEW (vrátane mňa) hlasovala jednotne proti Kataru. O to viac mi je ľúto, že kvôli jednej skorumpovanej socialistke je obraz EP pokrivený. Ak mali niektorí občania pocit, že im EÚ príliš často káže vodu a víno pije, teraz majú dôkaz.

Viac..  Sexuálne zneužívanie detí online: súčasné pravidlá predĺžené do apríla 2026

Pamätám si, že ako dieťa som ukradla mojej mame 2Kčs. Klamala som, že si kúpim lístok na autobus a namiesto toho som si peniaze nechala vo vrecku na zmrzlinu. Z výčitiek svedomia a zo stresu som mala v ten deň zvýšenú teplotu, nevedela som zaspať a na druhý deň som sa mame priznala. Moja babička mala vtedy so mnou vážny rozhovor a opakovala mi dokola, že lož má krátke nohy a preto ju pravda vždy dobehne. „Skôr alebo neskôr, pravda vždy vyjde najavo,“ hovorila mi.

Nerozumiem ľuďom ako Eva Kailiová. Koľko človek musí mať, aby mal dosť? Neviem, čo sa im honí v hlave, keď si pchajú peniaze do igelitiek. Že sa na to nepríde?

Je dobré, že Evu Kailiovú a jej skorumpovanú družinu odhalili. Želám im pod stromček veľmi vysoké tresty.

Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa /RE/.

O red

Odporúčame pozrieť

Sexuálne zneužívanie detí online: súčasné pravidlá predĺžené do apríla 2026

Európsky parlament v stredu podporil predĺženie výnimky z pravidiel EÚ o ochrane súkromia, ktorá uľahčuje …

Consent choices