simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2022.

Europoslanec Šimečka o slovenskom parlamente: Čím dlhšie to budú naťahovať, tým väčší bude rozvrat slovenskej politiky

Matovič aj Heger nám tvrdia, že len táto (odvolaná) vláda je zárukou kvality. Predčasné voľby považujú za cestu do pekla – štát prestane fungovať, a ovládne ho Fico s Uhríkom. Lenže pravda je taká, že oboje sa už deje. Štát zlyháva, a Fico s Uhríkom rastú POČAS a VĎAKA tejto vláde:

▶️ vysoké zálohové faktúry za elektrinu likvidujú malé podniky aj domácnosti, napriek sľubom OĽaNO či SaS. Odvolaný premiér namiesto riešenia ľuďom odkazuje, aby „faktúry neplatili“.

▶️ ambulantná lekárska starostlivosť kolabuje, pediatri a všeobecné lekárky nestíhajú. Veľká časť z nich je v dôchodkovom veku či tesne pred ním, a koalícia na nich úplne zabudla. A nemôžme mlčať o tom, že na covid-19 u nás zomrelo o 15 až 20-tisíc ľudí viac, než v krajinách, kde vlády prijali efektívne opatrenia, nie atómovky typu plošné testovanie (pri prepočte na veľkosť populácie).

▶️ mestá a obce obmedzujú svoje služby pre obyvateľov, rodičia platia dramaticky viac za školské obedy a krúžky, to všetko kvôli „rodinnému balíčku“ Igora Matoviča, na ktorý doplácajú práve rodiny.

▶️ rozhadzujú sa tu miliardy eur štýlom, ktorý si nedovolil ani Fico. Napríklad jeho vlaky zadarmo stoja cca 30 miliónov ročne, Matovičov miliardový „rodinný balíček“ likviduje samosprávy ročnou cenovkou viac než 30x (!) vyššou.

Viac..  Eugen Jurzyca: Čo považujem za najväčšie úspechy Európskeho parlamentu počas tohto mandátu

▶️ spomalili sme v dobiehaní životnej úrovne EÚ, sme na tom najhoršie z krajín V4.

❗️Nečudo, že preferencie SMERu za posledné dva roky narástli z cca 9% na cca 16%. Matovič s Hegerom, ich neustále hádky s Remišovou, Sulíkom, Kollárom a všetkými ďalšími, a chaos akým „riadia“ štát, sú pre Fica tým najväčším darom.

Po rokoch agónie sa rozpadli, dokonca si odvolali vlastnú vládu. A teraz nás zrazu presviedčajú, že to bol vlastne omyl a musia vládnuť ďalej. A síce sa pritom idú ďalej štiepiť a deliť a hádať, ale na to sa nemáme sústrediť.

Nie, tomuto sa nedá veriť. Čím dlhšie to budú naťahovať, tým väčší bude rozvrat slovenskej politiky, hospodárstva, školstva aj zdravotníctva. A tým väčšia bude hrozba, že štát po voľbách ovládne Fico s extrémistami.

Michal Šimečka, podpredseda Európskeho parlamentu a predseda Progresívneho Slovenska /PS, RE/.

O red

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices