Novinári. PHOTO: © European Union 2018 - Source : EP

Vzdelávanie mladých európskych novinárov: Výzva na predkladanie ponúk

Európsky parlament spustil výzvu na predkladanie ponúk v oblasti realizácie programu odbornej prípravy pre mladých európskych novinárov na Slovensku.

Program odbornej prípravy Európskeho parlamentu pre mladých európskych novinárov bol dosiaľ spustený v ôsmich členských štátoch EÚ: v Belgicku, Bulharsku, Chorvátsku, Nemecku, Poľsku, Portugalsku, Španielsku a Taliansku. Táto iniciatíva sa aktuálne rozširuje do ďalších sedemnástich krajín EÚ vrátane Slovenska – okrem toho prichádza aj na Cyprus, do Českej republiky, Dánska, Estónska, Grécka, Holandska, Írska, Litvy, Lotyšska, Luxemburska, Maďarska, na Maltu, do Rakúska, Rumunska, Slovinska a Švédska.

Cieľom programu je prehĺbiť znalosti mladých novinárov o fungovaní Európskej únie a o záležitostiach EÚ a umožniť im tak lepšie informovať svojich čitateľov, poslucháčov či divákov o dianí v Únii.

Výzva na predkladanie ponúk je určená pre miestne hospodárske subjekty s preukázateľnými skúsenosťami v mediálnej oblasti, predovšetkým s organizáciou školení pre novinárov. Vybrané subjekty budú zodpovedné za realizáciu programu na národnej úrovni vrátane výberu účastníkov, implementácie stratégie rozširovania povedomia o programe a ďalších informačných činností.

Viac..  DiscoverEU: Mladí Európania sa môžu opäť hlásiť o preukazy na cestovanie zadarmo

Ponuky musia byť predložené najneskôr do 17.00 hod. SEČ dňa 23. marca 2023. Podrobnejšie informácie o aktuálnej výzve na predloženie ponúk sú k dispozícii na samostatnej webovej stránke.

O mam

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík: Potrebujeme zabezpečiť, aby v celej EÚ mali občania prístup k slobodným médiám

Chcete byť v obraze? Prihláste sa na bezplatný odber spravodajstva z EÚ 👉 PRIHLÁSENIE. Akt …

Consent choices