Michal Šimečka, podpredseda EP, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: © European Union 2022 - EP

Europoslanec Šimečka: Vyzývame všetky strany, aby prestali zneužívať šírenie nenávisti voči Ukrajine na svoju volebnú kampaň

BRATISLAVA – Ukrajinu musíme podporovať aj po voľbách, až kým nevyhrá, uviedol predseda Progresívneho Slivenska a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka rok od ruskej invázie na Ukrajinu. Vyzval tiež všetky politické strany, aby prestali zneužívať šírenie nenávisti voči Ukrajine na svoju volebnú kampaň. 

Naše hnutie od začiatku stojí na strane Ukrajiny a podporuje všetky snahy jej pomôcť brániť sa ruskej agresii. Niektoré strany túto tému ale cynicky zneužívajú na šírenie nenávisti a robenie si kampane. Vyzývame ich, aby s tým prestali. Po roku vidíme desiatky tisíc obetí Putinovej krvavej vojny, z nich množstvo detí, veľa zranených ľudí, aj takých, čo prišli o všetko. Počúvame svedectvá o hrôzach páchaných ruskými vojakmi. Ukrajina sa ale statočne bráni ďalej a my ju budeme podporovať, kým nezvíťazí,” vyhlásil Šimečka. 

Viac..  Ivan Štefanec: Spoločná obrana musí byť prioritou

Nemôžeme dopustiť, aby sa Slovensko po voľbách Ukrajine otočilo chrbtom. To by bola cesta priamo do náručia Vladimíra Putina, cesta do záhuby. Geopolitické a bezpečnostné záujmy Slovenska sú priamo spojené s víťazstvom Ukrajiny a my urobíme všetko preto, aby naša podpora pretrvala aj po septembri,” dodal podpredseda PS a poslanec NR SR Tomáš Valášek.

O red

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices