simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: redakcia/red.

Europoslanec Šimečka: Vyzývam pána Hegera, aby povedal, kedy na registrované partnerstvá „dozrie čas“

BRATISLAVA – Predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda európskeho parlamentu Michal Šimečka vyzýva predsedu vlády Eduarda Hegera, aby povedal, kedy na registrované partnerstvá “dozreje čas”. Reaguje tak na jeho rozhovor pre portál Refresher.

„Poverený premiér Heger povedal, že na registrované partnerstvá „nedozrel čas“. Dovoľujem si ho preto vyzvať, aby uviedol konkrétne podmienky, alebo predpokladaný termín, kedy „čas dozreje“. Zároveň by som ho chcel upozorniť, že podobný zákon aktuálne prejednáva ukrajinský parlament. Popri vojne, a podporuje ho aj prezident Zelenskyj,“ uviedol Šimečka.

“Dozrieva ovocie, nie ľudské práva. Na Slovensku liberáli aj konzervatívci vždy odsúvali práva LGBTI ľudí, pretože ‚museli riešiť dôležitejšie veci‘. Túto výhovorku nikdy nepochopím – normálny politik predsa musí zvládnuť riešiť niekoľko vecí naraz. Dá sa to. Len potrebujeme politikov a političky, ktorí nie sú alibistami, ale myslia na budúcnosť,“ zdôraznil predseda progresívcov Šimečka.

Viac..  Michal Wiezik: Za ochranu vlka, na Slovensku aj v EÚ. VIDEO

Kancelárka a podpredsedníčka PS Lucia Plaváková je sklamaná z vyjadrenia Hegera v tom istom rozhovore, že by hlasoval za legislatívne návrhy Anny Záborskej k interrupciám. “Tieto návrhy sú totiž popieraním práv žien. Vystavujú ich ohrozeniu na zdraví a životoch, napríklad zavedením čakacej doby aj v prípade, ak sa má interrupcia vykonať zo zdravotných dôvodov. V Poľsku na takéto čakanie doplácajú ženy vlastnými životmi,“ doplnila Plaváková.

O red

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices