simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2022.

Šimečka vyzýva politické strany, aby spolupracovali aspoň pri čerpaní zdrojov z Plánu obnovy

Predseda Progresivneho Slovenska a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka vyzval parlamentné politické strany, aby spolu pracovali aspoň v prípade čerpania zdrojov z Plánu obnovy s odolnosti.

„Nesmieme dovoliť, aby pokračujúci chaos a konflikty premárnili miliardy, ktoré sú určené pre budúcnosť Slovenska. Členovia koalície aj opozície odmietli už tri dôležité reformné zákony, ktoré sú podmienkou pre čerpanie vyše 1,7 miliardy eur z Plánu obnovy. Slovensko dostalo veľkú šancu, a neschopnosť koalície dohodnúť sa nesmie viesť k jej zahodeniu. Vyzývam preto všetkých lídrov politických strán, aby aspoň v prípade čerpania zdrojov z Plánu obnovy začali spolupracovať,” uviedol predseda PS a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka.

Tento týždeň sa podľa neho potvrdilo, že odložiť predčasné voľby na september bolo chybou. “Slovensko si nemôže dovoliť prežiť ďalších vyše 6 mesiacov v stave úplného politického rozkladu. Plán obnovy má naštartovať budúcnosť Slovenska ako úspešnej, modernej európskej krajiny. Kvôli tomuto by mali politické strany prekonať svoje rozdiely a podporiť všetky dôležité reformné zákony, ktoré sú podmienkou pre čerpanie európskych zdrojov. PS je pripravené tieto zákony podporiť. Máme však iba jedného poslanca. Poverený premiér Heger sa už nesmie len prizerať, a musí prevziať skutočnú zodpovednosť,“ zdôraznil predseda progresívcov Šimečka.

Viac..  Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

O mam

Odporúčame pozrieť

Eurokomisia pozitívne zhodnotila Plán pre Ukrajinu, umožní to miliardové platby

Európska komisia (EK) v pondelok prijala návrh vykonávacieho rozhodnutia Rady EÚ, ktorý pozitívne hodnotí Plán …

Consent choices