Ivan Štefanec, europoslanec /KDH, EPP/. PHOTO: © European Union 2023 - Source : EP

Ivan Štefanec: Európsky parlament tlieskal účastníkom Sviečkovej manifestácie

Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH) v mimoriadnom vystúpení v Európskom parlamente pripomenul 700 europoslancom významné udalosti Sviečkovej manifestácie spred 35 rokov, ktoré spustili zmenu spoločenských pomerov na Slovensku. V pléne poďakoval účastníkom Sviečkovej manifestácie za prejavenú odvahu, ktorej vďačíme za našu dnešnú slobodu. Slovenský europoslanec taktiež osobne privítal na pôde europarlamentu organizátorov a účastníkov Sviečkovej manifestácie a následne zorganizoval spoločnú televíznu diskusiu.

Európsky parlament tlieskal účastníkom Sviečkovej manifestácie. Teší ma, že som týchto vzácnych hostí mohol privítať aj osobne a v diskusii sa viac dozvedieť o zaujímavých detailoch zorganizovania Sviečkovej manifestácie. Aj keď vtedy išlo primárne o náboženskú otázku, viera nás spojila v odkaze pre spoločenské požiadavky slobody vyznania a myslenia. Úroveň miery slobody myslenia a vyznania je lakmusovým papierikom v demokracii. Zachovajme si túto pamäť. Cez vzdelávanie, ale aj občiansky sektor,“ vyjadril sa europoslanec.

Viac..  Eugen Jurzyca: Ukazuje sa, že ekonomika EÚ začína zaostávať v konkurencieschopnosti. VIDEOBLOG

Pozrite si video z vystúpenia v europarlamente:

O mam

Odporúčame pozrieť

Lexmann: Svetlo nádeje zo Sviečkovej manifestácie znovu svieti aj v Európskom parlamente

Pobúrenie nad brutalitou polície a zhrozenie z cynizmu konania štátnych orgánov, ale aj prenasledovania kresťanov, vyjadril Európsky …

Consent choices