Ilustračné PHOTO: © European Union.

Európska prokuratúra nebude mať na Slovensku vlastných policajtov vyšetrujúcich korupciu na eurofondoch

Európska prokuratúra na Slovensku nebude mať vlastných policajtov, ktorí by prioritne vyšetrovali korupciu na eurofondoch. Informoval o tom portál euractiv.sk.

Minulý rok o to na návšteve Slovenska žiadala hlavná európska prokurátorka Laura Kövesi. Najväčšou požiadavkou bolo zriadiť tím špecializovaných vyšetrovateľov. Cieľom malo byť, aby vlastní policajti prokurátorom, ktorí odhaľujú podvody a korupciu na eurofondoch, zlepšili podmienky nezávislej a efektívnej práce.

Policajné útvary z Luxemburska, Malty a z Bulharska pre euractiv potvrdili, že takáto prax je v zahraničí bežná. Ako ďalej informoval portál, Slovensko tejto požiadavke nemá v pláne vyhovieť. „Národná kriminálna agentúra neplánuje existujúcich vyšetrovateľov vyčleniť a odovzdať priamo do štruktúr Európskej prokuratúry,“ uviedlo pre euractiv komunikačné oddelenie prezídia Policajného zboru a dodalo, že policajti Národnej kriminálnej agentúry riadne vedú všetky konania, ktoré sú v príslušnosti Európskej prokuratúry a vybavujú jej dožiadania o súčinnosti.

Viac..  Europoslanci schválili reformy pre udržateľnejší a odolnejší trh EÚ s plynom

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

MS SR odmieta kritiku Európskej komisie, na pozastavenie plánu obnovy nevidí dôvody

Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR je presvedčené, že na pozastavenie plánu obnovy a odolnosti neexistujú dôvody. …

Consent choices