Green skills award. PHOTO: © European Union - EC

Zabojujte o ocenenie za najlepšie zelené zručnosti Green Skills Award

Európska nadácia pre odborné vzdelávanie (ETF) spúšťa najnovšie kolo ocenení zelených zručností. Prihlasovanie je otvorené do 23. apríla.

Oslava úspešných príbehov o zručnostiach potrebných pre zelenú transformáciu 

Cena za zelené zručnosti je globálnou iniciatívou, ktorá bola prvýkrát predstavená v roku 2021. Poskytuje nápady a inšpiráciu z celého sveta týkajúce sa inovácií, ku ktorým dochádza vďaka jednotlivcom a inštitúciám. Táto iniciatíva sa stala zdrojom osvedčených postupov, ktoré môžu  inšpirovať ľudí k skutočnej zmene pri vytváraní obehových a uhlíkovo neutrálnych hospodárstiev a spoločenstiev. Iniciatíva sa snaží zlepšiť globálnu udržateľnosť a pokrok podporovaním environmentálne zodpovedného vzdelávania, školení a rozvoja zručností.

Prihláste do ďalšieho ročníka ocenenia zelených zručností a podeľte sa o svoje príbehy 

Udeľovanie ocenenia za zelené zručnosti v roku 2023 je otvorené. Hľadáme príbehy o úlohe zručností pri urýchľovaní zelenej transformácie. Bez ohľadu na to, či ste jednotlivec, spoločnosť alebo škola, ak máte projekt, aktivitu alebo nápad, ako vzdelávanie a zamestnanie môžu prispieť k ekologickejšej a spravodlivejšej spoločnosti, chceme o vás počuť! Nepremeškajte túto príležitosť vyjadriť svoj názor, môžete sa tak stať celosvetovým zeleným influencerom!

Prihláste sa do 23. apríla 2023 (23:59 SEČ). Viac informácií nájdete tu. Online prihlasovací formulár je k dispozícii tu

Z Palestíny do Nigérie: Šampióni rozvoja zelených zručností za roky 2021 a 2022 

V predchádzajúcich dvoch ročníkoch ocenenia bolo prijatých 198 prihlášok a 26 700 hlasov z celého sveta. Víťazné iniciatívy siahajú od zvyšovania úrovne zručností utečencov v oblasti solárnej energie až po podporu environmentálneho povedomia na školách.

Víťazi z predchádzajúcich ročníkov 

2022: 

Viac..  Komisia stanovuje zásady obmedzujúce používanie najškodlivejších chemikálií

2021: 

Zručnosti potrebné pre zelenú transformáciu na celom svete: Minulí finalisti 

Ocenenie za zelené zručnosti sa každoročne udeľuje výnimočným iniciatívam. Ocenenie predstavuje širokú škálu projektov, ktoré prispievajú k trvalo udržateľnému rozvoju. Rastúci počet finalistov z rôznych krajín poukazuje na globálny dosah a vplyv ocenenia, ako aj na význam spolupráce pri dosahovaní udržateľnejšej budúcnosti.

Minulí finalisti podľa jednotlivých krajín:

 

O mam

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Ocenené slovenské firmy predstavia svoje kreatívne podnikanie v Bruseli

V Bratislave v Dome Európskej únie prebehlo vyhodnotenie súťaže SME Europe Awards o najinšpiratívnejší malý …

Consent choices