simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2022.

Michal Šimečka je 14. najvplyvnejším europoslancom, v prvej stovke jediným Slovákom

Podpredseda Európskeho parlamentu a predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka sa umiestnil na 14. mieste v rebríčku najväčšieho politického vplyvu spomedzi 705 europoslancov a europoslankýň. V prvej stovke je jediným zo Slovenska.

Toto ocenenie si vážim. Rebríček bol vytvorený na základe legislatívnej aktivity, pôsobenia v riadiacich pozíciách, schopnosti spolupracovať a presadzovať politickú agendu do praxe. Vážim si, že hodnotitelia ocenili moju prácu v oblasti bezpečnosti, ochrany právneho štátu a základných práv,” vyzdvihol Šimečka.

Prvé miesto v rebríčku získal šéf Európskej ľudovej strany Manfred Weber, druhé predsedníčka EP Roberta Metsola. Europoslanec a podpredseda PS Martin Hojsík sa umiestnil na 5. mieste v rebríčku najvplyvnejších europoslancov a europoslankýň v oblasti environmentálnych politík. “Je to pre mňa ďalší z dôkazov, že máme na to, aby sme hrali prvú európsku ligu, len musíme robiť veci poctivo, odborne a vytrvalo. Presne tieto kvality chceme ako PS priniesť aj do slovenskej politiky. Nepotrebujeme žiadne zázračné atómovky. Potrebujeme normálnu, odbornú politiku, vytrvalosť a schopnosť spolupracovať. Len takto dokážeme presadiť riešenia pre lepšiu, dôstojnú budúcnosť všetkých ľudí na Slovensku,” uzavrel Šimečka.

Viac..  Ivan Štefanec: Spoločná obrana musí byť prioritou

O mam

Odporúčame pozrieť

Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

Stanovisko podpredsedu Európskeho parlamentu Martina Hojsíka, v ktorom reaguje na vyjadrenia premiéra Roberta Fica k …

Consent choices