kniha
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Zastúpenie EK na Slovensku pozýva: Noc literatúry 2023

Pozývame vás na 15. ročník Noci literatúry 2023, ktorý sa uskutoční v stredu 17. mája v sedemnástich slovenských mestách – v Bratislave, Humennom, Liptovskom Mikuláši, Nitre, Dolnom Kubíne, Košiciach, Modre, Leviciach, Levoči, Senci, Trnave, Galante, Nových Zámkoch, Žiline, Martine, Považskej Bystrici a Banskej Štiavnici. Počas Noci literatúry budú známe osobnosti čítať úryvky zo slovenských prekladov kníh súčasných európskych autorov, a to od 18:00 vždy v polhodinových intervaloch. Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku spoluorganizuje podujatie v Slovenskej národnej galérii v Bratislave.

„Noc literatúry je už viac ako dekádu podujatím celoeurópskeho významu. Tešíme sa, že môžeme širokej verejnosti pomôcť sprostredkovať kvalitnú európsku tvorbu a priniesť tak literatúru medzi ľudí v inšpiratívnom a atraktívnom prostredí Slovenskej národnej galérie, ktorá je po dlhej rekonštrukcii spať na kultúrnej mape mesta,“ povedal Vladimír Šucha, vedúci Zastúpenia EK na Slovensku.

Viac..  Scholz varoval pred voľbami do EP pred nárastom pravicového populizmu

Noc literatúry začne na všetkých ôsmich miestach v Slovenskej národnej galérii o 18.00 hod., posledné čítania budú o 21.30 hod. Návštevníci budú 15 minút počúvať čítanie a 15 minút budú mať čas na presun na ďalšie miesto. Poradie, v akom miesta navštívia, si zvolia sami.

O mam

Odporúčame pozrieť

kniha

Jedenásta Noc literatúry opäť zaplní ulice slovenských miest čitateľmi

Jedenásty ročník obľúbeného čitateľského maratónu Noc literatúry sa tento rok uskutoční v stredu 22. mája …

Consent choices