simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2022.

Michal Šimečka: Väčšina poslancov uprednostnila politikárčenie pred záujmom Slovenska

Drvivá väčšina poslancov v parlamente uprednostnila politikárčenie pred záujmom Slovenska. Skonštatoval to predseda mimoparlamentného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Šimečka v reakcii na neschválenie programového vyhlásenia kabinetu.

„Vždy je lepšia vláda s dôverou a kompetenciami ako bez nich. Špeciálne v čase vojny na našich hraniciach a keď musí naprávať chaos a zlé vládnutie posledných rokov. PS preto vládu premiéra Ódora podporilo,“ uviedol na sociálnej sieti.

Ódorov kabinet vo štvrtok nezískal dôveru parlamentu. Poslanci Národnej rady SR odmietli jeho programové vyhlásenie. Prezidentka SR Zuzana Čaputová v zmysle ústavy vládu Ľudovíta Ódora poverí vykonávaním jej pôsobnosti až do zostavenia novej vlády, ktorá vzíde zo septembrových predčasných parlamentných volieb.v

Prezidentka Zuzana Čaputová v zmysle ústavy poverí vládu Ľudovíta Ódora vykonávaním jej pôsobnosti až do zostavenia novej vlády, ktorá vzíde zo septembrových predčasných parlamentných volieb. Odmietnutie väčšiny poslancov vysloviť dôveru vláde odborníkov považuje za veľmi nezrelý postoj. TASR o tom informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Viac..  Jozef Mihál: Novela o energetickej hospodárnosti budov bude mať veľký význam aj pre Slovákov

„Prezidentka oceňuje postoj poslancov a poslaneckých klubov, ktoré hlasovali za vyslovenie dôvery vláde odborníkov. Vznik úradníckej vlády bola jediná ústavná možnosť, ako priviesť Slovensko k predčasným voľbám potom, ako parlament vyslovil nedôveru vláde Eduarda Hegera a zároveň sa v ňom nenašla parlamentná väčšina potrebná na vznik inej vlády,“ skonštatovala hlava štátu.

Odmietnutie väčšiny poslancov vysloviť dôveru vláde odborníkov bez presvedčivých vecných argumentov považuje prezidentka za veľmi nezrelý postoj. Vláda Ľudovíta Ódora vo štvrtok nezískala dôveru parlamentu. Poslanci Národnej rady SR vo štvrtok odmietli jej programové vyhlásenie.

(TASR).

O red

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices