hojsik
Martin Hojsík, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: © European Union 2022 - Source : EP

Martin Hojsík: Obnovou budov je možné ušetriť viac ako 70 percent ich spotreby energie na vykurovanie

Podpora zelených projektov znižuje ekologický dlh. Uviedlo to mimoparlamentné hnutie Progresívne Slovensko (PS) v súvislosti s tým, že v stredu boli vyčerpané všetky zdroje, ktoré zemeguľa dokáže obnoviť za jeden rok. TASR o tom informoval riaditeľ komunikačného oddelenia PS Radovan Choleva.

Podpora zelených projektov pomáha tiež ľuďom znížiť účty za energie a zvýšiť hodnotu ich nehnuteľností, informuje europoslanec a podpredseda PS Martin Hojsík. V mnohých krajinách sa investície do riešenia klimatickej krízy podľa PS stali nevyhnutnými a znižovanie závislosti od fosílnych palív, investície do energetických úspor a masívna podpora udržateľnej zelenej energie tvoria jadro snáh takmer každej vlády.

„Komplexnou obnovou budov je možné ušetriť viac ako 70 percent ich spotreby energie na vykurovanie, ohrev vody, osvetlenie a prevádzku elektrospotrebičov. Je preto absolútne nevyhnutné, aby sa podpora obnovy nehnuteľností, ich napojenie na obnoviteľné zdroje zjednotilo, zjednodušilo, priblížilo ľuďom,“ zdôraznil Hojsík.

Viac..  Miriam Lexmann: Slovensko má obrovskú príležitosť zatepliť budovy za európske peniaze

Zodpovedný prístup a efektívne čerpanie európskych zdrojov podľa neho umožňuje zamestnávateľom zefektívňovať výrobu a vytvárať nové pracovné príležitosti vo všetkých regiónoch Slovenska. Hnutie pripomína, že je nevyhnutné byť súčasťou ekonomickej transformácie, ktorá v Európe prebieha.

(TASR).

O red

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Energetická náročnosť bývania sa musí zmenšiť, budúcnosť je fotovoltika

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Energetická …

Consent choices