Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2023.

Michal Šimečka: Chcem sa týmto listom prihovoriť všetkým vám, Slovákom a Slovenkám žijúcim v zahraničí

Chcem sa týmto listom (statusom) prihovoriť všetkým vám, Slovákom a Slovenkám žijúcim v zahraničí. Budem rád, ak mi venujete 2 minúty vášho času a jedno zdieľanie pre všetkých, ktorým by sa to mohlo hodiť. Je to naozaj dôležité pre Slovensko.
Určite aj vy cítite tú zlú náladu. Pribúda počet ľudí, ktorí hovoria, že sa už pre istotu pobalili. Alebo, že ak to tu dopadne zle, tak sa na Slovensko už nikdy nevrátia.

Chápem, že v súčasnej situácii je náročné si udržiavať vieru v lepšiu budúcnosť Slovenska. Z mnohých stretnutí s vami v zahraničí však viem, že síce je to ťažké, ale palicu ste ešte nad svojou krajinou nezlomili – že stále túžite po tom, aby sa tu dalo dobre žiť.
A to aj napriek tomu, že politici, ktorí doposiaľ Slovensko riadili, si dali naozaj záležať na tom, aby vám to dokonale sťažili. Aby sa zdalo, že hodnoty ako odbornosť, slušnosť, férovosť a rovnosť pre všetkých tu ani nie sú žiadané.

Obrovská časť z vás sa však nenechala odradiť a osud Slovenska vám nie je ľahostajný. Považujem to za dobrú správu, keďže teraz mnohí žijete v krajinách, kde cítite lepšie docenenie svojich schopností, primeranejšie ohodnotenie vašej práce, kde vidíte príležitosť pre svoj rast, kde mnoho z vás dokáže voľnejšie dýchať a žiť svoj život dôstojne, v bezpečí, podľa svojich predstáv.
To, že na Slovensko nezabúdate a záleží vám na ňom, považujem za nesmierne cenné. Nebojím sa nazvať to skutočným vlastenectvom. Je dôležité, aby sme tento pojem neprenechali len extrémistom.

Viac..  Vladimír Bilčík: Hlavná európska prokurátorka povedala, že zrušením špeciálnej prokurátory sa prekročila červená čiara

Práve k tomu vlastenectvu chcem prehovoriť. Čakajú nás naozaj zásadné voľby. Bude sa v nich rozhodovať, či Slovensko vydáme do rúk politikom minulosti, ktorí obdivujú autokratické režimy a ich víziou je len konzervovať moc a bojovať proti pokroku, alebo si vyberieme víziu štátu, ktorý sa stavia k problémom čelom, ktorý sa inšpiruje od najlepších, ktorý si váži odbornosť a chce patriť na špicu.

V tomto rozhodovaní bude Slovensko potrebovať aj váš hlas. A či už budete voliť Progresívne Slovensko, alebo iné strany, ktoré môžu Slovensko pohnúť dopredu, zaregistrujte sa prosím do 9. augusta na voľbu zo zahraničia. Je to doležité, aby sa ešte bolo kam vrátiť!

Potešujúce je, že na zaregistrovanie stačí pár klikov online na tomto linku: https://www.mzv.sk/sluzby/volby-postou-zo-zahraničia.

Ďakujem, že ste môj text dočítali do konca, zdieľali ho a neprestávate veriť, že sa to dá aj inak, lepšie.

Michal Šimečka.

O red

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices