PHOTO: FB MŠ.

Michal Šimečka: Trápi ma, že Slovensko prichádza o takýchto ľudí

„Bol to príjemný, no zároveň silný rozhovor. Trápi ma, že Slovensko prichádza o takýchto ľudí.

Milan študuje umelú inteligenciu na Oxforde, k tomu je riaditeľ medzinárodnej firmy, ktorá má milióny zákazníkov po celom svete. Na Slovensku má rodičov, blízkych, množstvo miest a vecí, ktoré má rád, ale je značne skeptický k tomu, či sa sem bude môcť vrátiť natrvalo.

Je toho viac, čo ho odrádza. Chýbajúca podpora pre biznis, inovácie a vysokokvalifikovaných zamestnancov. Klesajúca úroveň zdravotníctva či školstva – napriek množstvu odhodlaných ľudí z praxe, ktorí tieto sektory ešte držia nad vodou. A nenávisť, ktorú tu šíria niektorí politici a političky voči LGBTI ľuďom, ku ktorým Milan patrí. Prečo by sem mal prísť žiť, spolu so svojim partnerom, keď nikdy nedosiahne na rovné ľudské práva a ešte mu budú v správach nadávať, že je zvrátený?

Viac..  Katarína Roth Neveďalová: Umelú inteligenciu je potrebné rámcovať, aby nám neprerástla cez hlavu

Potrebujeme to zmeniť. Potrebujeme, aby sa takíto úspešní ľudia na Slovensko vracali. Aby sem priniesli svoje skúsenosti, kapitál a kontakty, ktoré načerpali v zahraničí. Aby sme spolu s nimi mohli tvoriť dôstojnú budúcnosť Slovenska. Pre všetkých.“

Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/.

O red

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices