Eugen Jurzyca, europoslanec /SaS, ECR/. PHOTO: European Union 2023.

Eugen Jurzyca: Neobzerajte sa za seba pri otázke, kto zaplatí výdavky štátu

Podľa prieskumov si drvivá väčšina ľudí myslí, že budúca vláda by mala zvýšiť investície do športu a do modernizácie armády. Tipujem, že podobne by sa väčšina vyjadrila aj o investíciách do školstva, zdravotníctva, samospráv, záchranných zložiek, dopravy atď.

Objednávka verejnosti pre politikov, teda vlastne príkaz, znie jasne: Zvýšte výdavky. Kto ale sleduje aspoň trocha veci verejné, tak vie, že ak sa výrazne (neefektívne) zvýšia výdavky, budú sa musieť nakoniec výrazne zvýšiť dane, to spomalí ekonomiku a na verejné výdavky bude ešte menej peňazí, než bolo. Keď príde SaS s návrhom na daňovú brzdu, tak sa drvivá väčšina čuduje, prečo to robíme a dokedy to budeme robiť.

Robíme to preto, aby rástla ekonomika, a teda, aby bolo viac aj na spomínané výdavky. No a robiť to budeme minimálne dovtedy, kým sa na Slovensku nestane zvykom, že podobné otázky budú vyzerať takto: „Ľudia, chcete, aby štát zvýšil výdavky? S tým, že to zaplatíte vy? Áno Vy, čo sa obzeráte za seba.“ A kým sa väčšina prestane pri nich obzerať za seba.

Viac..  Právo na opravu: jednoduchšie opravy ako lákavejšia možnosť pre spotrebiteľov

Eugen Jurzyca, europoslanec /SaS, ECR/.

 

O red

Odporúčame pozrieť

polnohospodarstvo

Europarlament schválil revíziu spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ

Europoslanci dali zelenú revízii spoločnej poľnohospodárskej politiky (SPP), aby sa znížila administratívna záťaž pre poľnohospodárov …

Consent choices