Vlajka Indie. PHOTO: © European Union 2022

India plánuje bilaterálne rozhovory o voľnom obchode s EÚ, Britániou a Kanadou

India plánuje bilaterálne rozhovory o voľnom obchode so Spojeným kráľovstvom, Európskou úniou (EÚ) a Kanadou. Chce tiež diskutovať o bilaterálnych obchodných otázkach s ruskou delegáciou na okraj samitu skupiny G20, dvadsiatich najväčších ekonomík sveta, ktorý sa uskutoční v indickom Džajpure. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Viac ako 300 delegátov z členských štátov G20 sa má zhromaždiť v Džajpure, asi 300 kilometrov od hlavného mesta Naí Dillí, na stretnutí ministrov obchodu a investícií 24. a 25. augusta. Pracovná skupina pre obchod a investície bola zriadená v roku 2016 počas čínskeho predsedníctva G20 a na nasledujúcich stretnutiach pokračovala v rozhovoroch o týchto otázkach.

Ministri obchodu G20 budú pravdepodobne diskutovať aj o reformách Svetovej obchodnej organizácie (WTO), povedal novinárom indický minister obchodu Sunil Barthwal. „Reformy WTO sú jednou z prioritných otázok G20,“ povedal minister a pripomenul, že agenda skupiny, ktorá sa podieľa takmer 85 % na svetovom hrubom domácom produkte (HDP), bude zahŕňať tiež úlohu logistiky pri rozširovaní globálnych hodnotových reťazcov a malých podnikov.

Viac..  Komisia uverejňuje správu o stave Schengenu s prioritami na nasledujúci rok

Ministri obchodu sa pravdepodobne zamerajú na dosiahnutie konsenzu v otázke zníženia transakčných nákladov prostredníctvom bezpapierového globálneho obchodného systému a tiež na to, ako pomôcť malým podnikom stať sa súčasťou globálneho obchodu, uvádza sa vo vyhlásení indického ministerstva obchodu.

(TASR)

O mam

Odporúčame pozrieť

Komisia a India podpísali dohodu o polovodičoch

Spolupredsedovia Rady EÚ – India pre obchod a technológie výkonný podpredseda Valdis Dombrovskis a podpredsedníčka Věra Jourová v …

Consent choices