Katarína Roth Neveďalová /SMER-SD, SD/ počas osláv SNP v Prietrži. PHOTO: FB KRN.

Katarína Roth Neveďalová o odkaze SNP

Význam Slovenského národného povstania je dnes často zľahčovaný a znevažovaný. Avšak ľudia, ktorí sa vzbúrili, bojovali a veľa z nich zaplatilo životom za našu dnešnú slobodu, tí si zaslúžia rešpekt a úctu. A večnú pamiatku.

Povstanie, to nebolo pár chlapov v horách, ktorí sa skryli a odtiaľ ostreľovali nepriateľských vojakov. Bolo to hnutie tisícov ľudí, ktorí bojovali, spájali sa, vydávali protištátne noviny, prevádzkovali rozhlasové vysielanie a ďalších tisícov mužov, žien a detí, ktorí ich podporovali, zásobovali a skrývali. Napriek takmer istej smrti sa títo ľudia nebáli, odhodlali sa a urobili všetko, čo mohli.
Povstanie a partizáni neboli nikdy porazení. Nikdy sa nevzdali. Nikdy nekapitulovali. Boli to hrdí ľudia a týmto odporom nám vybojovali víťazstvo.

Skutoční partizáni žijú už iba 4. Tí, ktorí povstanie zažili a pomáhali, tých je trochu viac. Nie sú to však už žiadne šíky, ktoré by pripomínali slávu povstania. Budúci rok si pripomenieme už jeho 80.výročie. Preto je dôležité, aby nastúpila nová generácia ochrancov odkazu boja za slobodu a proti útlaku, krorá ho odovzdá ďalej. A aby nasledujúca vláda zmenila rozhodnutie tej súčasnej a znovu začala podporovať organizácie ako Slovenský zväz peotifašistických bojovníkov a Maticu slovenskú, ktoré sú živou pamäťou nášho národa.

Viac..  Peter Pollák: Nová legislatíva o umelej inteligencii možno už o dva roky nebude stačiť

Lebo nesmieme zabudnúť. Nezabudneme.

Ďakujeme !

Katarína Roth Neveďalová, europoslankyňa /SMER-SD, SD/.

O red

Odporúčame pozrieť

Katarína Roth Neveďalová: Hlúpy populistický ťah potratmi

Možnosť vykonávanie interupcií patrí do rozhodovania členských štátov. Nie na pôdu europarlamentu pred voľbami. Nedávno …

Consent choices