Konflikt Palestína - Izrael. PHOTO: TASR - AP Photo/Adel Hana

Borrell zvolal na utorok mimoriadne zasadnutie šéfov diplomacií EÚ

Ministri zahraničných vecí členských krajín Európskej únie budú v utorok mimoriadne rokovať o situácii v Izraeli a pásme Gazy. Oznámil to v pondelok šéf diplomacie EÚ Josep Borrell v súvislosti s masívnym útokom palestínskych militantov, píše TASR.

„Na zajtra zvolávam mimoriadne zasadnutie ministrov zahraničných vecí EÚ, ktoré sa bude zaoberať situáciou v Izraeli a v regióne,“ napísal Borrell na sociálnej sieti. Borrell je v súčasnosti spolu s niekoľkými ministrami zahraničných vecí krajín EÚ v Ománe na dlho plánovaných rozhovoroch s predstaviteľmi štátov Perzského zálivu. Jeho hovorca v Bruseli uviedol, že utorkové zasadnutie sa bude konať v hybridnom formáte, aby sa na nich mohli zúčastniť aj tí šéfovia diplomacií krajín EÚ, ktorí nie sú v Maskate, informovala agentúra AFP.

Palestínske militantné hnutie Hamas spustilo v sobotu ráno z pásma Gazy rozsiahle raketové útoky na Izrael, pričom militanti z tohto hnutia súčasne na mnohých miestach prenikli cez hranice. Izrael reagoval protiútokom, pričom na oboch stranách už hlásia stovky obetí. Palestínskym ozbrojencom sa podarilo odvliecť do Gazy aj množstvo izraelských rukojemníkov, civilistov aj vojakov.

Viac..  Michal Wiezik: Europarlament pripravil legislatívu proti obchádzaniu sankcií

(TASR)

O mam

Odporúčame pozrieť

Európska únia uvalí sankcie na radikálnych izraelských osadníkov v Predjordánsku

Európska únia (EÚ) po prvý raz uvalí sankcie na radikálnych izraelských osadníkov na západnom brehu …

Consent choices