Ivan Štefanec, europoslanec /KDH, EPP/. PHOTO: © European Union 2022 - Source : EP

Ivan Štefanec pozýva kreatívnych podnikateľov do Bruselu

Poslanec Európskeho parlamentu Ivan Štefanec vyhlasuje súťaž o najinšpiratívnejší malý, alebo stredný podnik (MSP) na Slovensku. Štefanec, ktorý je zároveň prezidentom združenia SME Europe so sídlom v Bruseli, chce takto upriamiť pozornosť na prínos a potreby malých podnikateľov pre zdravý hospodársky rast krajiny a zamestnanosť.

„Každý zodpovedný politik musí vedieť, že práve malí a strední podnikatelia sú najväčším bohatstvom jeho krajiny a nemýliť si ich s dojnou kravou. Je naopak potrebné vytvárať také podmienky, aby mohli slobodne rozvíjať svoje podnikanie v prostredí funkčného právneho štátu, dostatočného prístupu ku kapitálu a minimálnej byrokratickej záťaže,“ hovorí Štefanec, vedúci poslaneckého klubu v EĽS za KDH.

„Ako spravodajca som si so záujmom prečítal prvú hodnotiacu správu Komisie o stave plnenia cieľov Digitálnej dekády, no tá žiaľ nie je veľmi povzbudivá. Odhaduje, že do roku 2030 bude ešte stále len 66 percent MSP využívať cloudové riešenia a len 20% výhody umelej inteligencie. Výzvou bude aj dosiahnutie cieľa, aby 80% populácie disponovalo do roku 2030 digitálnymi zručnosťami. Správa totiž pracuje s odhadom na úrovni 59 percent. Vítam však navýšenie priamej finančnej podpory pre rozvoj digitalizácie o 200 miliónov eur, ktoré môžu využiť aj naše firmy. Ak chceme ostať konkurencieschopný voči USA alebo Číne, musíme pridať v podpore inovácií a urýchliť digitálnu transformáciu, a možno aj takouto aktivitou oceniť podnikateľov na Slovensku,“ reaguje na správu Štefanec.

Viac..  Ivan Štefanec: V Bratislave dnes zaznelo tisíc mien obetí komunizmu

Hodnotiaca komisia súťaže sa bude práve preto na základe doručených nominácií zameriavať najmä na oblasť digitalizácie, inovácií, udržateľnosti a dopadu na spoločnosť. Rovnako môže zavážiť skutočnosť, do akej miery vedia byť príbehy jednotlivých podnikateľov, alebo firiem, inšpiráciou pre ďalších podnikateľov, alebo spoločnosť ako takú.

Slávnostné podujatie, na ktorom sa predstavia víťazné projekty sa uskutoční 20. októbra o 13:30 na zastúpení Európskeho parlamentu v Bratislave. Víťaz získa miestenku na prestížnom celoeurópskom podujatí pre MSP v Bruseli, priamo na pôde Európskeho parlamentu. Podujatie zastrešuje europoslanec a prezident SME Europe Ivan Štefanec v spolupráci s Mariánom Meškom zo Slovenskej pobočky medzinárodnej siete Junior Chamber International (JCI).

V prípade ak Vás táto ponuka oslovila, neváhajte a pošlite aj vy svoj projekt do 14. októbra na www.ivanstefanec.sk/blog/sutaz a možno práve Váš projekt a skúsenosť oslovia najviac porotu.

O mam

Odporúčame pozrieť

europsky parlament

Europoslanci žiadajú ráznu reakciu v rámci boja proti ruskému zasahovaniu

Európsky parlament vyzýva politické vedenie v EÚ a členské štáty, aby urýchlene a rázne bojovali …

Consent choices