novinari
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

EU Media Campus: EP a Ringier spúšťajú vzdelávací program pre mladých novinárov

Bezplatný program je určený začínajúcim žurnalistom, ktorí sa chcú naučiť zaujímavo a odborne pokrývať témy spojené s Európskou úniou. Trojdňový kurz prebehne na prelome novembra a decembra, prihlášky je potrebné podať najneskôr 16. novembra.

Európsky parlament v spolupráci s mediálnou spoločnosťou Ringier Slovakia Media spustil vo štvrtok na Slovensku vzdelávací program pre začínajúcich novinárov, ktorého cieľom je podnietiť záujem mladých žurnalistov o európske témy, pomôcť im lepšie porozumieť fungovaniu Európskej únie, jej inštitúcií a legislatívneho procesu a uľahčiť im tak ich pokrývanie. Mladí žurnalisti zároveň dostanú možnosť získať praktické skúsenosti a rady od odborníkov z praxe pri výbere relevantných tém, tvorbe materiálov a overovaní faktov.

Kedy? V dňoch 30. novembra – 2. decembra 2023

Kde? V priestoroch Pistoriho paláca na Štefánikovej ulici č. 25 v Bratislave

Dokedy? Termín podania prihlášok je 16. november 2023

Účastníci programu sa zoznámia s inštitúciami Európskej únie a ich právomocami, s úlohou Európskeho parlamentu v rozhodovacom procese EÚ a s prácou poslankýň a poslancov EP. Diskutovať budú s novinármi, ktorí dianie na úrovni Európskej únie pravidelne pokrývajú, ale aj s akademikmi a ďalšími expertmi, ktorí im predstavia najzaujímavejšie európske témy z pohľadu Slovenska a pomôžu im vylepšiť ich komunikačné schopnosti a kritické myslenie. Na programe bude tiež debata s poslancami Európskeho parlamentu.

Do programu bude prijatých maximálne dvadsať záujemcovz celej Slovenskej republiky. Účastníkom, ktorí nebývajú v Bratislave, bude preplatené ubytovanie a doprava.

Viac..  Horizont Európa: 1,25 miliardy eur na podporu špičkového výskumu

Všetci účastníci získajú certifikát o absolvovaní programuŠtvorica najúspešnejších účastníkov získa pozvánku na pracovnú návštevu Európskeho parlamentu v Bruseli.

Kritéria na prijatie do programu:

·  aktívny pracovný pomer v celoštátnom alebo regionálnom periodiku, v rádiu alebo v televízii

·  alebo preukázateľná profesionálna aktivita v oblasti nových médií (influenceri, správcovia sociálnych sietí, dátoví žurnalisti a analytici atď.);

·  ukončené odborné vzdelanie (minimálne stredoškolské s maturitou, napríklad v oblasti masmédií a informačných štúdií, alebo vysokoškolské bakalárskeho stupňa);

·  nie viac ako 3 roky praxe v médiách alebo v oblasti tvorby mediálneho obsahu a komunikácie;

·  aktívna znalosť anglického jazyka je výhodou.

Bezplatný kurz sa uskutoční v dňoch 30. novembra – 2. decembra v priestoroch Pistoriho paláca v Bratislave. Záujemcovia musia zaslať svoj životopis a krátky motivačný list (do 500 znakov) najneskôr 16. novembra na adresu eumediacampus@ringier.sk.

Podrobnejšie informácie o vzdelávacom programe nájdete na samostatnej webovej stránke.

O mam

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík: Potrebujeme zabezpečiť, aby v celej EÚ mali občania prístup k slobodným médiám

Chcete byť v obraze? Prihláste sa na bezplatný odber spravodajstva z EÚ 👉 PRIHLÁSENIE. Akt …

Consent choices