wiezik
Michal Wiezik, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: redakcia/red.

M. Wiezik: Som tam, kde môžem pre životné prostredie robiť maximum, zostávam preto v EP

Europoslanec Progresívneho Slovenska Michal Wiezik si neprevezme mandát v NR SR. „Som a budem tam, kde môžem pre ochranu prírody a životného prostredia robiť maximum – v tejto situácii to znamená pokračovať v Európskom parlamente,“ vyhlásil. 

„Do národných volieb som vstupoval s cieľom pracovať na progresívnej a konštruktívnej enviropolitike a dôslednej implementácii započatých reforiem v oblasti životného prostredia. V prípade vzniku vlády ochotnej takúto politiku presadzovať, by to pre mňa znamenalo vzdať sa mandátu európskeho poslanca, ktorý vykonávam s plným nasadením od roku 2019,“ uviedol Wiezik s tým, že situácia sa, žiaľ, vyvinula inak.

Progresívne Slovensko podľa neho bude silnou a konzistentnou opozíciou, no krajina nevyhnutne potrebuje aj silnú európsku pozíciu, tak ako v 2007 pri blokáde Tichej doliny, či v 2019 pri ochrane hlucháňa. „Rezort kľúčový pre budúcnosť nás všetkých možno preberie tá najhoršia konštelácia extrémistov a konšpirátorov. Hrozí jeho rozvrat a zánik. Budeme oponovať otvorenému útoku na chránené územia, chránené druhy, či klimatické ciele. Mám plnohodnotný europoslanecký mandát, vybudovanú pozíciu v ENVI výbore a dobré kontakty s Európskou komisiou. Sú to dôležité východiská pre náročné obdobie, ktoré nás čaká. Dúfam a pevne verím, že verejnosť moje rozhodnutie pochopí,“ uzavrel Wiezik.

Viac..  Porušovanie sankcií bude v EÚ trestné. Naprieč krajinami sa zavádzajú prísne tresty

O mam

Odporúčame pozrieť

Michal Wiezik: Umelá inteligencia je nový fenomén, s ktorým sa musíme naučiť žiť

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Umelá …

Consent choices