Monika Beňová, europoslankyňa /SMER-SD/. PHOTO: © FB MB

M. Beňová: Sociálne siete treba za šírenie násilného teroristického obsahu prísne postihovať

Plénum Európskeho parlamentu sa zaoberá aj potrebou efektívneho uplatňovania práva Európskej únie proti šíreniu dezinformácií a násilného obsahu na sociálnych sieťach. Aktuálne sa to týka predovšetkým teroristického útoku Hamasu proti Izraelu.

Boj proti dezinformáciám je nekončiaci sa proces s rôznou mierou úspešnosti. „Európska únia má pritom v súčasnosti nástroje, ktoré jej v tejto oblasti dokážu efektívne pomáhať,“ pripomenula poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Beňová. Je preto potrebné ich aktívne využívať aj v súvislosti s nárastom zverejňovaného násilného obsahu zobrazujúceho zverstvá Hamasu páchané na izraelských občanoch.

Internet má byť dôveryhodným a čo najbezpečnejším miestom pre jeho používateľov. „Pokiaľ to digitálne platformy nie sú ochotné zabezpečovať, platná európska legislatíva ich umožňuje pokutovať až do výšky 6 percent ich globálneho obratu,“ uviedla europoslankyňa.

Viac..  M. Beňová: Právo na opravu má obmedziť často neodôvodnené zdražovanie výrobkov

Masakre civilistov, znásilňovanie žien a detí, vraždy, vrátane odrezávania hláv obetiam, to sú zverstvá, ktorými Hamas prekonal aj doterajšie bezohľadné praktiky teroristov z tzv. Islamského štátu. Ide o teror v jeho najhoršej možnej podobe. Akákoľvek jeho propagácia a šírenie takéhoto obsahu na sociálnych sieťach musia byť prísne postihované,“ uzavrela Monika Beňová.

O mam

Odporúčame pozrieť

polnohospodarstvo

Europarlament schválil revíziu spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ

Europoslanci dali zelenú revízii spoločnej poľnohospodárskej politiky (SPP), aby sa znížila administratívna záťaž pre poľnohospodárov …

Consent choices