Vedúci úradu maďarskej vlády Gergely Gulyás. PHOTO: © European Union 2019 - Source : EP

G. Gulyás: Maďarská vláda nepodporí návrh zmeny rozpočtu EÚ

Maďarská vláda nepodporuje návrh na zmenu rozpočtu Európskej únie. Podľa agentúry MTI to uviedol v stredu šéf úradu vlády Gergely Gulyás, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Kabinet premiéra Viktora Orbána podľa Gulyása považuje za neprijateľné to, že Brusel žiada viac peňazí. Šéf úradu vlády dodal, že vláda považuje implementáciu nového Paktu o migrácii a azyle za nezlučiteľnú so záujmami Maďarska i záujmami Európy. „Nemôžeme podporiť ani zvýšenie platov pre bruselských byrokratov,“ povedal šéf úradu vlády, ktorý sa vyjadril aj proti aktuálnemu návrhu Únie na podporu Ukrajiny. „Podľa tohto návrhu by EÚ podporovala Ukrajinu štyri roky. Začlenenie podpory pre Ukrajinu do rozpočtu EÚ nepovažujeme za dobré,“ podčiarkol Gulyás.

Viac..  EÚ prisľúbila Arménsku 270 miliónov eur, podporujú ho aj USA

Poslanci Európskeho parlamentu 17. októbra schválili vylepšený návrh nástroja vo výške 50 miliárd eur na podporu obnovy, rekonštrukcie a modernizácie Ukrajiny od roku 2024.

(TASR)

O mam

Odporúčame pozrieť

M. Wiezik: Zmrazené fondy pre Maďarsko môžu byť uvoľnené len ak dôjde k náprave

V súvislosti s dnešným rozhodnutím Európskeho parlamentu (EP) žalovať Európsku komisiu za uvoľnenie eurofondov Maďarsku …

Consent choices