Ana Brnabić, srbská premiérka. PHOTO: © European Union 2023

Srbská premiérka sa poďakovala za podporu spravodajcovi EP pre Srbsko Bilčíkovi

Srbská premiérka Ana Brnabičová v stredu v Bruseli uviedla, že mala „vynikajúce stretnutie“ so spravodajcom Európskeho parlamentu pre Srbsko Vladimírom Bilčíkom a že spolu diskutovali o súčasnej situácii na západnom Balkáne. Témami ich rozhovoru bola podľa srbskej premiérky aj dôležitosť regionálnej spolupráce a zachovanie mieru a stability. Správu priniesla tlačová agentúra Tanjug.

Diskutovali sme aj o blížiacich sa voľbách v Srbsku a o odporúčaniach Úradu OBSE pre demokratické inštitúcie a ľudské práva (ODIHR), ako ich dobre zvládnuť. Okrem pozorovateľskej misie ODIHR pošleme pozvanie aj delegáciám Európskeho parlamentu a Parlamentného zhromaždenia Rady Európy, aby prišli voľby sledovať,“ napísala Brnabičová v príspevku na Instagrame po stretnutí so slovenským europoslancom Bilčíkom z klubu Európskej ľudovej strany (EPP). „Som rada, že naši medzinárodní partneri oceňujú snahu, ktorú vyvíjame na zlepšenie volebného procesu. Ďakujem vám za vašu podporu,“ dodala srbská premiérka v príspevku.

Viac..  Vladimír Bilčík: Rusku sme na poslednej plenárnej schôdzi pred eurovoľbami vyslali jasný signál

Brnabičová je v Bruseli na dvojdňovej akcii s názvom Global Gateway Forum, ktorej usporiadateľom je Európska komisia. Stretne sa aj s komisárom Európskej únie pre rozširovanie Oliverom Várhelyim a s komisárkou pre vnútorné záležitosti Ylvou Johanssonovou. V stredu sa tiež zúčastní na večeri, ktorej hostiteľkou je predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová, pripomenula agentúra Tanjug.

(TASR)

O mam

Odporúčame pozrieť

Vladimír Bilčík: Rusku sme na poslednej plenárnej schôdzi pred eurovoľbami vyslali jasný signál

Poslanci žiadajú ráznu reakciu v rámci boja proti ruskému zasahovaniu • Dôveryhodné obvinenia, že niektorí …

Consent choices