Leyen
Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen. PHOTO: © European Union.

Von der Leyenová kritizovala antisemitské prejavy v Európe

Schvaľovanie terorizmu, antisemitizmu alebo násilia voči menšinám nemá v Európe miesto. V reakcii na demonštrácie a príspevky na sociálnych sieťach tohto charakteru to v rozhovore zverejnenom v pondelok uviedla predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová, informuje TASR podľa agentúry DPA.

„Naše otvorené demokratické spoločnosti sú veľkou silou Európy,“ uviedla šéfka EK pre nemecký denník Bild. Otvorenosť nás však robí podľa nej aj zraniteľnými. „Preto musíme bojovať proti všetkým prejavom nenávisti voči inak zmýšľajúcim už v ich začiatkoch, či už na internete, alebo v našich uliciach,“ dodala von der Leyenová.

Počas víkendu sa v niekoľkých európskych metropolách konali veľké propalestínske demonštrácie v čase, keď Izrael rozširuje svoju vzdušnú a pozemnú ofenzívu v pásme Gazy. Po útoku palestínskeho militantného hnutia Hamas na Izrael zo 7. októbra preukazujú podporu a sympatie Izraelu mnohé západné krajiny. Reakcia Izraela protiútokmi na pásmo Gazy však vyvolala aj nevôľu, a to najmä medzi arabskými a moslimskými krajinami.

Viac..  Británia odmietla rokovania s EÚ o celoeurópskom programe mobility mladých ľudí

(TASR)

O mam

Odporúčame pozrieť

Pellegrini

Predsedníčka EK zaželala Pellegrinimu úspech pri plnení nových povinností

Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová zaželal v nedeľu Petrovi Pellegrinimu po víťazstve …

Consent choices