hojsik
Martin Hojsík, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: © European Union 2022 - Source : EP

Obavy v europarlamente sú. Vo vláde SR máme aj extrémistov, hovorí Martin Hojsík

O tom, ako vnímajú poslanci Európskeho parlamentu novú vládu Slovenska a ako sa snažia aktívne zlepšiť podmienky pre novinárov v Európskej únii novým zákonom, priamo z Bruselu porozprával poslanec Európskeho parlamentu Martin Hojsík.

Niektoré politické strany na Slovensku neodpovedajú novinárom na otázky alebo ich dokonca nepúšťajú na tlačové besedy. „Dúfam, že na Slovensku tento problém nebudeme musieť riešiť a že to bol len lapsus. Obavy z toho, čo zatiaľ vláda predvádza, sú na mieste,“ reagoval Hojsík na situáciu slovenských novinárov.

Európska únia si je podobných problémov vedomá a prišla s nápadom na nový zákon, ktorý by platil uniformne pre všetky krajiny Európskej únie. „Som rád, že sme v posledných fázach vyjednávania o Európskom zákone a o slobode médií,“ uviedol europoslanec Martin Hojsík. Zákonom chcú docieliť väčšiu pluralitu médií, rôznorodosť majiteľov, ale aj nezávislosť verejnoprávnych médií na Európskej úrovni.

Extrémisti vo vláde sú poslednou kvapkou v pohári

Práve na zmenu vlády na Slovensku zareagovali frakcie Európskeho parlamentu rôzne. Frakcie Socialistov plánovali pozastaviť poslankyniam zo strany Smer-SD členstvo v Európskom parlamente. Tie však odišli chvíľu predtým, ako boli vyhodené. Podobne ako Orbánovi poslanci. Podľa Hojsíka ich to dáva do polohy úplných outsiderov.

Viac..  Martin Hojsík: To je neskutočná hanba pre Slovensko!

Poslednou kvapkou v pohári, kým nepretiekol, je to, že vo vláde sú extrémisti. „Slovenská národná strana v kultúrnom európskom prostredí je strana extrémistická. S extrémistami sa frakcie, ako sú Socialisti, Obnovme Európu alebo Ľudovci, naozaj nerozprávajú a nespolupracujú,“ zhodnotil europoslanec Hojsík. Slovensko ako každá iná krajina v Európskej únii bude rovnako sledovaná, a tak Hojsík dúfa, že sa obavy z extrémizmu nenaplnia.

O neds

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík: To je neskutočná hanba pre Slovensko!

To je neskutočná hanba pre Slovensko! Namiesto práce robia nezaradení poslanci v Európskom parlamente doslova …

Consent choices