Ivan Štefanec, europoslanec /KDH, EPP/. PHOTO: FB IŠ

Ivan Štefanec: V januári budeme opäť na námestiach

Slovensko má za sebou ďalšiu vlnu protestov proti krokom súčasnej vlády. Tentokrát sa protesty uskutočnili v jedenástich slovenských mestách. Pribudol tiež jeden symbolický protest v Bruseli. Hlavným motívom protestujúcich je nesúhlas s rušením špeciálnej prokuratúry a tiež avizované znižovanie trestov za korupciu.

Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH), ktorý sa zúčastnil bratislavského protestu priamo medzi občanmi, pripomenul, že už aj európska prokurátorka Laura Kövesi adresovala Európskej komisii list súvisiaci s navrhovanými zmenami na rušenie Úradu špeciálnej prokuratúry a upozornila na riziko odhalenia menšieho množstva možných podvodov poškodzujúcich finančné záujmy EÚ. Na tento aspekt upozorňoval europoslanec Štefanec už vo svojom vystúpení v Európskom parlamente.

„Na Námestí SNP v Bratislave opäť krásne zaznela štátna hymna. Tak ako v roku 1989, kedy sme vyháňali komunistov, ako v roku 2002, kedy sme vítali zlatých hokejistov, či v roku 2018, kedy sme boli v šoku po vražde Jána a Martiny. V protestný večer sme spolu s tisíckami ľudí dali najavo, ako si vážime slobodu a demokraciu na Slovensku. A v januári budeme opäť na námestiach!“ povedal líder slovenských europoslancov Európskej ľudovej strany Ivan Štefanec.

Viac..  Ivan Štefanec: V Bratislave dnes zaznelo tisíc mien obetí komunizmu

O mam

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Slovenské predné brzdové svetlo môže byť čoskoro realitou

Poznáme výsledky veľkej štúdie využitia predného brzdového svetla. Práve na Slovensku sa zrodil nápad slovenského …

Consent choices