Benova
Europoslankyňa Monika Beňová. PHOTO: © European Union- EP.

M. Beňová: Opozičných slovenských politikov v Bruseli vedie nenávisť voči Slovensku

Slovenskí opoziční politici chodia aj naďalej neúnavne lamentovať po európskych inštitúciách v Bruseli. Žalujú na vlastnú krajinu a nevzdávajú sa svojho úsilia o to, aby čím skôr obrali o peniaze slovenské mestá a obce, školy, poľnohospodárov či zdravotníkov.

Prekáža im, že Európska komisia má jasne stanovené právomoci, na základe ktorých nevstupuje do procesu prijímania legislatívy na úrovni členských štátov a už vôbec nie takej, ktorá sa nevzťahuje na princípy právneho štátu. „To je presne aj prípad rušenia špeciálnej prokuratúry, ktorá sama o sebe nesúvisí s dodržiavaním princípov právneho štátu a je len nepodareným Lipšicovým výmyslom, ktorý sme tu dvadsať rokov obchádzali,“ pripomenula poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Beňová.

Slovenskej opozícii podľa europoslankyne prekáža, že Komisia nemôže konať voči ich štátu pred prijatím konkrétnej právnej úpravy. „Po fiasku s rozpravou o situácii na Slovensku v pléne Európskeho parlamentu, ktorá vôbec nikoho nezaujímala a zúčastnili sa jej vlastne len oni sami, sa momentálne snažia o to, aby bolo na januárovom zasadnutí prijaté čo najtvrdšie uznesenie proti Slovenskej republike, ktorého návrh je absolútne zavádzajúci a plný poloprávd,“ uviedla europoslankyňa. Opozičné strany jednoducho nezvládajú frustráciu z toho, že väčšina občanov im neverí, kvôli čomu prirodzene prehrali voľby. „Predloženým legislatívnym návrhom sa ani len nesnažia porozumieť a po celý čas len zavádzajú verejnosť svojimi výmyslami,“ zdôraznila.

Viac..  Inštitúcie EÚ sa dohodli na nástroji na reformu a rast pre západný Balkán

Ani to im však nestačí a zároveň hľadajú cesty ako vydierať Komisiu v prípade, že nezačne prekračovať svoje súčasné kompetencie. „Konkrétne tým, že chcú presadiť, aby Európsky parlament čo najskôr žaloval Európsku komisiu, keď okamžite nespustí konanie proti Slovensku. Aktivity opozičných predstaviteľov tak podľa týchto ich reálnych skutkov môže viesť len čistá nenávisť voči ich vlastnej krajine a jej občanom,“ uzavrela Monika Beňová.

O mam

Odporúčame pozrieť

europsky parlament

Europoslanci žiadajú ráznu reakciu v rámci boja proti ruskému zasahovaniu

Európsky parlament vyzýva politické vedenie v EÚ a členské štáty, aby urýchlene a rázne bojovali …

Consent choices