Ľubica Karvašová a Veronika Cifrová Ostrihoňová, kandidátky PS do eurovolieb. PHOTO: FB Ľ. Karvašovej a TASR

Kandidátku PS v európskych voľbách posilní Veronika Cifrová Ostrihoňová a Ľubica Karvašová

Progresívne Slovensko vo voľbách do Európskeho parlamentu posilní Veronika Cifrová Ostrihoňová aj Ľubica Karvašová, kandidovať nebude nikto z poslancov NR SR. Slovensko stále má nádej a má budúcnosť, ktorú nám nedokáže zobrať ani Robert Fico, ani jeho sluhovia, vyhlásil predseda PS a podpredseda EP Michal Šimečka.

„Jediný spôsob, ako zvrátiť ich snahu o ovládnutie krajiny sú demokratické voľby. V každých jedných voľbách ich musíme spoločne poraziť a ukázať, že nemôžu mať všetko. Našou ambíciou je poraziť v európskych voľbách Smer a zabrániť tak tomu, aby za Slovensko hovorili s najväčším počtom poslancov. Nové silné posily PS v tomto boji bez pochýb pomôžu,“ uviedol Šimečka.

Ľubica Karvašová patrí k popredným slovenským diplomatkám, no ukotvenie Slovenska v EÚ je dnes podľa nej ohrozené natoľko, že sa chce angažovať aj politicky. „Záujem Slovenska bol u mňa vždy na prvom mieste. V jeho obhajobe som v štátnej správe chcela pokračovať aj po septembrových voľbách, ale moje hodnotové hranice boli prekročené. Som presvedčená, že Slovensko bude prosperovať len vtedy, ak bude pevnou súčasťou Európskej únie, a to nielen ekonomicky, ale aj hodnotovo. Cítim preto zodpovednosť zabojovať za myšlienky európskeho projektu na Slovensku,“ dodala Karvašová.

Do slovenskej politiky vstupuje aj Veronika Cifrová Ostrihoňová, bývalá novinárka, moderátorka a aktivistka, ktorá sa dlhodobo venuje témam ako práva žien či podpora slabších. „Rozhodla som sa kandidovať, lebo sledujem dianie v slovenskej politike, rozpravu o trestnom kódexe, najmä časť o znásilneniach. Vidím, ako na pôde európskeho parlamentu zástupcovia Slovenska znevažujú naše demokratické ukotvenie, a pod rúškom obhajoby národných záujmov im v realite škodia. Chcem byť preto hlasom za Slovensko, ako ho poznám ja. Slovensko otvorené, férové, empatické, a silne proeurópske,“ zdôraznila Cifrová Ostrihoňová.

Viac..  M. Beňová: Únia bude mať špecializovaný úrad na boj proti praniu špinavých peňazí

Celú 15-člennú kandidátku do európskych volieb predstaví PS podľa Šimečku neskôr na jar. „Do európskych volieb nebude kandidovať nikto z poslancov a poslankýň PS v NR SR. Sme zohratý tím, robíme aktívnu a slušnú opozičnú prácu. Posledné týždne jasne ukázali, aké je to dôležité. Namiesto oslabovania poslaneckého klubu chceme, naopak, posilňovať hnutie a prilákať do politiky nové tváre – vrátane Ľudovíta Ódora, Ľubice Karvašovej či Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej  – ktoré nám zápas o demokratické a európske Slovensko pomôžu vybojovať aj v EÚ,“ uzavrel Šimečka.

O mam

Odporúčame pozrieť

Jozef Mihál: Vo voľbách do Európskeho parlamentu ma nájdete ako nezávislého na kandidátke Demokratov

„Vo voľbách do Európskeho parlamentu v sobotu 8. júna 2024 ma nájdete ako nezávislého na …

Consent choices