Maďarský premiér Viktor Orbán. PHOTO: TASR (Szilard Koszticsak/MTI via AP)

Orbán: Voľby v USA a do Európskeho parlamentu môžu priniesť mier do Európy

Predseda maďarskej vlády a predseda Fideszu Viktor Orbán sa domnieva, že tento rok môže nastať zmena nielen v Európskej únii, ale aj v Spojených štátoch, čo môže ovplyvniť mier v Európe. Vyplýva to z jeho prejavu v stredu večer na výjazdovom rokovaní parlamentných frakcií bloku vládnych strán Fidesz-KDNP v Balatonalmádi. S odvolaním sa na server economx.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Podľa Orbána v Bruseli je potrebná zmena. „V Európe vstúpil do platnosti migračný pakt a Maďarsko bude potrestané, pretože neprijímame migrantov. Vojna na Ukrajine sa neskončí, Európa je čoraz viac zaťažená, pretože finančná podpora Ukrajine bude klesať pre spory okolo prezidentských volieb v Amerike,“ dodal premiér.

Voľby do Európskeho parlamentu a americké prezidentské voľby môžu konečne priniesť mier do Európy,“ povedal Orbán, ktorý vyzval poslancov vládneho bloku, aby usilovne pracovali v záujme získania mandátov Európskeho parlamentu, pretože každý získaný mandát posilní Fidesz a KDNP v parlamentných voľbách v roku 2026. Okolie hotela, v ktorom sa dvojdňové rokovanie koná, prísne stráži polícia.

Viac..  Ivan Štefanec: Vojenská neutralita Slovenska by bola nebezpečným a drahým nezmyslom

(TASR)

O mam

Odporúčame pozrieť

Eurobarometer: Súčasná geopolitická situácia zvyšuje význam európskych volieb

Európsky parlament v stredu zverejnil posledný Eurobarometer pred európskymi voľbami. Občania podľa najnovšieho prieskumu vedia …

Consent choices