Michal Wiezik, europoslanec /PS, RE/ a Martin Hojsík, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: TASR

Podpredseda EP Hojsík a europoslanec Wiezik patria medzi najvplyvnejších europoslancov

EU Influence index zaradil medzi dvanásť najvplyvnejších politikov Európskeho parlamentu jeho podpredsedu Martina Hojsíka (PS/Renew). Za 20 rokov členstva Slovenska v EÚ sa v prvej dvanástke politikov a političiek s najväčším vplyvom na politiky EÚ nikto zo Slovenska v tomto ani v  porovnateľných rebríčkoch neobjavil. Súčasne je Hojsík piatym najvplyvnejším politikom europarlamentu v oblasti ochrany životného prostredia.

V sektorovom hodnotení poľnohospodárskej politiky je zase vplyvný Michal Wiezik. Umiestnil sa ako najvplyvnejší europoslanec v rámci našej frakcie Renew Europe v oblastiach ochrany a obnovy prírody. „Je to jasný dôkaz toho, že aj zástupcovia malých krajín môžu uspieť a mať silný vplyv na dianie v celej Európskej únii. Považujem za kľúčové v tejto práci aj naďalej pokračovať, aby sa hlas slovenských, proeurópskych a environmentálne založených voličov a voličiek v Bruseli nestratil,“ povedal Martin Hojsík.

EU Influence index sa vytvára na základe legislatívnej aktivity, líderstva, riadiacich pozícií, schopnosti spolupracovať a presadzovať politickú agendu do praxe v úspešných hlasovaniach. Pravidelne ho zverejňuje organizácia EU Matrix.  „Hodnotenie je pre mňa ďalším dôkazom, že máme na to, aby sme hrali prvú európsku ligu, len musíme robiť veci poctivo, odborne a vytrvalo,“ dodal europoslanec Michal Wiezik.

Progresívne Slovensko v koalícii so Spolu vyhralo v roku 2019 európske voľby. „Opakované vysoké umiestnenia vo viacerých hodnoteniach sú zároveň vysvedčením, ktoré jasne potvrdzuje, že získané mandáty od ľudí sme za uplynulých päť rokov našou prácou v Európskom parlamente obhájili. Budeme ich aj naďalej napĺňať v maximálnej možnej miere,“ dodal podpredseda Európskeho parlamentu.

Viac..  Europarlament oslavuje 20. výročie najväčšieho rozšírenia EÚ

Hnutie chce naďalej prinášať výsledky a riešenia pre občanov a občianky Slovenska na európskej úrovni. Práve odbornosť, konštruktívnosť a schopnosť spájať sú spolu s hodnotami demokracie a slobody jedinou úspešnou cestou, ako presadzovať slovenské záujmy v Európe. „Slovensko potrebuje v Európe vytrvalých, odborne zdatných a aktívnych zástupcov a zástupkyne, ako sú Martin Hojsík a Michal Wiezik. Som nesmierne hrdý, že za PS sme počas súčasného mandátu ukázali, že presne takých ľudí ponúkame. Pretože len takto dokážeme presadiť účinné riešenia pre budúcnosť všetkých ľudí na Slovensku. S našimi výsledkami sa budeme uchádzať o dôveru voličov opäť 8. júna. A hovoríme to jasne: v Európskych voľbách 2024 chceme poraziť Smer. Nemôžu mať všetko,“ povedal predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

O mam

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík: To je neskutočná hanba pre Slovensko!

To je neskutočná hanba pre Slovensko! Namiesto práce robia nezaradení poslanci v Európskom parlamente doslova …

Consent choices