PHOTO: FB Martin Hojsík.

Martin Hojsík: Utrpenie pána Šipoša a jeho rodiny stále nekončí

Pojednávanie na Okresnom súde v Trnave prinieslo nový rozsudok v tomto skoro 3 roky ťahajúcom sa konaní, no ani ten nie je zďaleka dobrý. Súd odsúdil pána Šipoša na 8 rokov väzenia. Je to síce menej ako pôvodný trest, ktorý okrem 15 rokov za mrežami žiadal aj prepadnutie rodičovského domu, no stále priveľký trest za pár rastlín marihuany.

Pán Šipoš si už odsedel 3 roky vo väzbe s maximálnym stupňom stráženia, čakajúc na rozsudok. Počas týchto 999 dní sedel vo väzení s vrahmi, 4-krát sa odvolal, chodil po pojednávaniach, čo ho stálo veľa času, peňazí aj mentálnej energie. Výsledok z dnešného pojednávania bolo možné dosiahnuť len vďaka jeho vytrvalosti a neustálej podpore od priateľov a rodiny a kvalitnej práci právneho zástupcu.
Stále však existujú stovky prípadov, pri ktorých ľudia takúto podporu nedostanú a ich proces dopadá oveľa horšie. Náš štát drakonickými trestami ničí ľuďom životy za pár jointov alebo rastlín. Toto musíme zmeniť.

Viac..  Martin Hojsík: Potrebujeme zabezpečiť, aby v celej EÚ mali občania prístup k slobodným médiám

Pán Šipoš sa nechce vyhnúť trestu – on len chce byť súdený za skutok, ktorý naozaj spáchal. Spolu so svojim právnym zástupcom sú však presvedčený, že kvôli pochybeniam na strane štátu k spravodlivému rozhodnutiu zatiaľ neprišlo.

O red

Odporúčame pozrieť

nasilie

Europarlament schválil historicky prvé pravidlá EÚ o boji proti násiliu na ženách

Cieľom nových pravidiel je predchádzať rodovo motivovanému násiliu a chrániť jeho obete, najmä ženy a …

Consent choices