Parlament, hlasovanie. PHOTO © European Union 2018 - Source : EP

Kandidátku HLASu povedú do eurovolieb Becík, Ondruš a Ferenčák

Lídrom kandidačnej listy strany HLAS – sociálna demokracia pre júnové voľby do Európskeho parlamentu bude nitriansky župan a poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Branislav Becík. Nasleduje ho štátny tajomník Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Braňo Ondruš a poslanec parlamentu a kežmarský primátor Ján Ferenčák.

„Kandidačná listina HLASu zohľadňuje naše základné priority v eurovoľbách. Braňo Becík je dlhoročným farmárom a dnes nitrianskym županom, ktorý naplno podporuje poľnohospodárov v boji za ich lepšie celoeurópske podmienky a bojuje za slovenskú potravinovú sebestačnosť. Braňo Ondruš je expertom na sociálnu problematiku, pretože eurovoľby budú aj o tom, či si Únia zachová svoju sociálnu tvár. Ján Ferenčák je dlhoročným primátorom Kežmarku, ktorý dôverne pozná slovenské regióny a skutočné problémy slovenských obcí, miest a krajov – jeho úlohou bude preto bojovať za regionálny rozmer Európskej únie, aby európske peniaze pomáhali práve tam, kde sú najviac potrebné,“ uviedol predseda HLASu Peter Pellegrini.

Štvrté mieste na kandidátke patrí zástupkyni novej politickej generácie Lorette Pinke, ktorá sa bude sústrediť predovšetkým na budúcnosť Únie z pohľadu perspektívy pre mladých ľudí. Piate miesto obsadila prorektorka Ekonomickej univerzity v Bratislave a predsedníčka Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport  Paula Puškárová, ktorá bude akcentovať ako svoju prioritu modernizáciu vzdelávania.

Viac..  Europarlament oslavuje 20. výročie najväčšieho rozšírenia EÚ

Peter Pellegrini zdôraznil, že na rozdiel od kandidačných listín niektorých iných subjektov nie je kandidátka HLASu žiadnym podvodom na voličoch. „Ak navrhnutí kandidáti dostanú dôveru od ľudí, skutočne sa ujmú svojich mandátov v Európskom parlamente. HLAS odmieta klamanie voličov nasadzovaním mediálne známych tvárí, ktoré neraz samy priznávajú, že slúžia len ako volavky, a v skutočnosti sa do europarlamentu v prípade svojho zvolenia vôbec nechystajú a mandát prenechajú niekomu inému,“ povedal Peter Pellegrini.

Kandidačná listina strany HLAS – sociálna demokracia pre voľby do Európskeho parlamentu:

  1. Branislav Becík
  2. Braňo Ondruš
  3. Ján Ferenčák
  4. Loretta Pinke
  5. Paula Puškárová
  6. Miroslav Čellár
  7. Ľuboš Micheľ
  8. Peter Marušinec
  9. Erik Gemzický
  10. Vojtech Semeth
  11. Kristína Kubíková
  12. Filip Urminský
  13. Silvia Stabilla
  14. Leo Havlíček
  15. Igor Šimko

O mam

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices