Vladimír Bilčík, europoslanec /nezávislý, EPP/. PHOTO: archív V. Bilčík

V. Bilčík: O tom, čo robí Ficova vláda, nebudeme mlčať. Ďalšia debata o Slovensku v EP

Slovenský europoslanec Vladimír Bilčík (nezávislý / EPP) úspešne inicioval ďalšiu debatu o stave právneho štátu na Slovensku v Európskom parlamente. Bude sa konať počas aprílového miniplenárneho zasadnutia v Bruseli.
„V Európskom parlamente nebudeme ticho. Ficova vláda rozkladá od prvého dňa právny štát a demokratické princípy na Slovensku. Amnestii na korupciu dal stopku Ústavný súd, koalícii sa však podarilo dosiahnuť zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry. Najnovšie zamerala svoju pozornosť na verejnoprávny rozhlas a televíziu, ktorú chce politicky ovládnuť. Toto je neprijateľné. Inicioval som preto debatu na pôde EP o tom, čo koalícia opäť chystá. Som rád, že väčšina politických skupín v EP dnes túto iniciatívu podporila a v apríli sa v europarlamente uskutoční diskusia o snahách rozložiť právny štát a slobodu médií na Slovensku,“ vyhlásil europoslanec Bilčík.
„Tento týždeň sme v Štrasburgu schválili prelomový zákon o slobode médií, ktorý klepne po prstoch práve vládam s autokratickými chúťkami. Európsky parlament je náš parlament rovnako ako NR SR. A európske zákony sú naše rovnako ako tie, ktoré schvaľuje Národná rada. Je potrebné to rešpektovať,“ dodal Bilčík.
Viac..  Vladimír Bilčík: Nielen Rusi sa snažia ukryť svoje majetky, musíme mať pravidlá na ich habanie

O mam

Odporúčame pozrieť

europsky parlament

Europoslanci žiadajú ráznu reakciu v rámci boja proti ruskému zasahovaniu

Európsky parlament vyzýva politické vedenie v EÚ a členské štáty, aby urýchlene a rázne bojovali …

Consent choices