Ivan Štefanec, europoslanec /KDH, EPP/. PHOTO: © European Union 2023 - Source : EP

Ivan Štefanec: Spoločná obrana musí byť prioritou

V Bruseli prebieha samit Európskej únie, na ktorom európski lídri diskutujú o bezpečnosti členských štátov EÚ, podpore Ukrajiny, ale aj témach ako poľnohospodárstvo, či migrácia. Poslanecký klub najsilnejšej europarlamentnej frakcie Európskej ľudovej strany sa zhoduje, že je potrebné, aby Európa mala bezpečnosť vo svojich vlastných rukách. Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH) hovorí aj o potrebe komisára pre obranu.

„Ak budú členské štáty Európskej únie jednotné a budú vzájomne spolupracovať, naše výrobné technológie, inovácie a obranné možnosti dokážu poraziť akéhokoľvek agresora. Aby sme však v oblasti spoločnej obrany mohli dosiahnuť výrazné pokroky, potrebujeme komisára pre obranu v novej Európskej komisii a tiež jednotný európsky obranný trh. Nezabúdajme však ani na podporu Ukrajiny, ktorá aj v tejto chvíli bojuje za nás,“ povedal líder slovenských europoslancov Európskej ľudovej strany Ivan Štefanec.

Viac..  Europarlament schválil historicky prvé pravidlá EÚ o boji proti násiliu na ženách

O mam

Odporúčame pozrieť

Komisia poskytla Ukrajine 1,5 miliardy eur na preklenovacie financovanie

Komisia vyplatila Ukrajine druhú splátku mimoriadneho preklenovacieho financovania v rámci nástroja pre Ukrajinu vo výške …

Consent choices