Miriam Lexmann, europoslankyňa /KDH, EPP/. PHOTO: European Union 2024.

Miriam Lexmann: V pomoci ženám a deťom sme o krok ďalej

V Európskom parlamente sme tento týždeň prijali aj smernicu o predchádzaní obchodovaniu s ľuďmi, boji proti nemu a o ochrane obetí. O to viac sa teším z obrovského úspechu, keď sa mi spoločne s niekoľkými kolegami do tejto smernice podarilo presadiť, aby bolo tzv. náhradné (surogátne) materstvo uznané za reprodukčné vykorisťovanie a zaradené tak do zoznamu praktík obchodovania s ľuďmi.

▶️ Prax tzv. náhradného materstva vážne narúša ľudskú dôstojnosť – degraduje dieťa na predmet obchodnej zmluvy a v drvivej väčšine zneužíva ženy, ktoré ho v hmotnej núdzi vynosia za peniaze. K výzve na jeho celosvetový zákaz som sa pridala aj ako signatárka deklarácie z Casablancy a zasadzovala sa za to na mnohých fórach počas celého môjho mandátu.

▶️Tento závažný fenomén nedávno opäť veľmi dôrazne odsúdil aj pápež František v dokumente Dignitas Infinita, kde hovorí: “Dieťa je vždy darom a nikdy nie predmetom zmluvy.”

Viac..  M. Lexmann: Ak chce Fico skutočne mier, prečo predáva zbrane autoritárskemu Azerbajdžanu?

Priatelia, do vašej pozornosti by som rada dala aj príbeh Olivie Maurel, ktorá sa narodila náhradnej matke a svojim životným svedectvom dnes stojí v prvej línii boja proti tejto degradujúcej praxi. Jej slová hovoria za všetko: “Hnevá sa však na spoločnosť, ktorá náhradné materstvo umožňuje a pod rúškom altruizmu voči neplodným párom prevádzkuje doslova obchod s deťmi.”

O red

Odporúčame pozrieť

lexmann

M. Lexmann: Ak chce Fico skutočne mier, prečo predáva zbrane autoritárskemu Azerbajdžanu?

Europoslankyňa Miriam Lexmann (KDH) kritizuje tohtotýždňovú návštevu premiéra Roberta Fica v Azerbajdžane. Fico podľa nej …

Consent choices