Martin Hojsík, podpredseda Európskeho parlamentu /PS, RE/. PHOTO: European Union 2024.

Martin Hojsík: Európska únia – to sme my a nikto iný

🇪🇺🇸🇰 20 rokov spolu! ❤️

Taký dlhý čas je EÚ naša každodenná samozrejmosť. Radšej si ani nepredstavujme, ako by naše životy vyzerali bez nej. Deti majú najbezpečnejšie hračky na svete, mladí študujú a cestujú vďaka Erazmu, a my starší môžeme pracovať, podnikať alebo žiť kdekoľvek v Európe. Všetci dýchame čistejší vzduch a pijeme zdravšiu vodu. V dvoch desiatkach krajín platíme spoločnou menou a nikde nestojíme s pasom na hraniciach.

Európska únia – to sme my a nikto iný. Nie je dokonalá, ako nie sme dokonalí ani my, no vďaka nej sme slobodní ľudia, ktorí môžu o sebe rozhodovať. Aj o tom bolo mojich 5 rokov v Európskom parlamente. Zažil som pekné chvíle, kedy som bol na EÚ hrdý, a keď mi prechádzala legislatíva, ktorá zlepší životy takmer pol miliardy obyvateľov. No zažil som aj odchod britských kolegov po špinavej brexitovej kampani, ktorá Britániu vytrhla z EÚ.

Viac..  Ivan Štefanec: Európska únia nám prináša skutočný mier

Preto aj dnes, na 20. výročie si pripomeňme všetko dobré, čo nám EÚ dala. Zároveň však nezabúdajme, že to nie je automatické, a že o to vieme ľahko prísť tak ako Briti. Ficova vláda nás postupne z EÚ vytrháva a ťahá nás smerom na východ. Je pre to na nás, či to Ficovi dovolíme. Už o mesiac mu v tom môžeme spoločne zabrániť v eurovoľbách.

✌🏻Na veľa ďalších spoločných rokov v EÚ!

Martin Hojsík, europoslanec /PS, RE/.

O red

Odporúčame pozrieť

M. Hojsík: Dedičstvom po ministrovi Takáčovi bude brutálny výrub v našich lesoch

Podpredseda Európskeho parlamentu Martin Hojsík sa vyjadril k plánovanému výrubu: „Minister pôdohospodárstva Takáč v Čiernom …

Consent choices