PHOTO: FB EJ.

Eugen Jurzyca: Podľa mňa je dôležité, aby občania vedeli, nielen ako hlasujem, ale aj prečo

V priebehu celého mandátu som vysvetľoval voličom dôvody mojich hlasovaní. Za celý mandát som zverejnil takmer 2000 zdôvodnení hlasovaní, najviac spomedzi všetkých europoslancov.

Podľa mňa je dôležité, aby občania vedeli, nielen ako hlasujem, ale aj prečo. Ak europoslanci zdôvodňujú svoje rozhodnutia, má to pre spoločnosť viacero prínosov.

Zdôvodnenia hlasovaní občanom pomáhajú lepšie pochopiť, o čom sa v Európskom parlamente rozhoduje. To zvyšuje transparentnosť, efektívnosť EÚ a následne aj dôveru v inštitúcie EÚ.

Zdôvodnenia hlasovaní občanom tiež pomáhajú zorientovať sa v tom, aké sú hodnoty, názory a politické ciele poslanca. To im môže pomôcť lepšie sa rozhodnúť, koho budú podporovať v budúcich voľbách.

Zdôvodnenia europoslancov tiež môžu využiť poslanci národných parlamentov, keď budú rozhodovať o aplikovaní európskej legislatívy.

Viac..  Michal Wiezik: Prečo má poľnohospodárstvo čerpať verejné financie bez akejkoľvek pridanej hodnoty a zodpovednosti?

Aby sa čitatelia mohli ľahšie zorientovať v mojich zdôvodneniach, s kolegami sme pripravili nástroj, pomocou ktorého sa v nich dá vyhľadávať podľa kľúčových slov. Nájdete ho na mojom webe eugenjurzyca.sk pod tlačidlom “Hlasovania v EP”.

Eugen Jurzyca, europoslanec /SaS, ECR/.

O red

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca: Najjednoduchšie sa mobilizujú voliči strašením. Veľa politikov to preto aj robí. VIDEO

Najjednoduchšie sa mobilizujú voliči strašením. Veľa politikov to preto aj robí. Najnovšie sa podľa Branislava …

Consent choices