Martin Hojsík, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2024.

Martin Hojsík: Pellegriniho prvé kroky v novej pozícii zatiaľ ukazujú, že bude pokračovať v doterajšom duchu Smero-Hlasáckej vlády

Rokovania v Európskom parlamente bežia v plnom prúde. Kým poslanci a poslankyne Smeru sedia niekde v kúte, my rokujeme nielen v rámci našej liberálnej frakcie, ale aj s našimi koaličnými partnermi: socialistami a ľudovcami. Vrátane predsedníčky Európskeho parlamentu Roberty Metsoly, s ktorou som sa dnes bilaterálne stretol. Jej meno sa spomína medzi nomináciami, kto by mal europarlament viesť aj v novom mandáte.

Hoci sme s Robertou z iných politických rodín, vďaka nášmu nadštandardnému vzťahu vieme viesť spoločné, občas aj náročné, rokovania v priateľskom duchu. Pretože len tak sa dajú hľadať vzájomné prieniky, dohody a kompromisné riešenia. To je aj jediná úspešná cesta k budovaniu Európy, nie k jej búraniu.

V tomto kontexte je až zarážajúce, že nový prezident Pellegrini prišiel do Bruselu blokovať väčšinu nominácií na top EÚ pozície. Bez toho, aby ľuďom na Slovensku aj európskym partnerom povedal, kto iný by to mal byť a s ktorými EÚ krajinami vytvoril koalíciu, aby tieto jeho nominácie presadil. Jeho prvé kroky v novej pozícii zatiaľ ukazujú, že bude pokračovať v doterajšom duchu Smero-Hlasáckej vlády: Európu nebudujeme, Európu búrame. Žiaľ, toto správanie v očiach partnerov Slovensko výrazne poškodzuje.

Viac..  Miriam Lexmann: Pán prezident, ako máme veriť vašim slovám o nadstraníckosti?

Martin Hojsík, europoslanec /PS, RE/. 

O red

Odporúčame pozrieť

Zelenskyj pricestoval do Bruselu, aby rokoval s lídrami EÚ, stretne sa aj s Pellegrinim

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pricestoval vo štvrtok do Bruselu, kde sa zúčastní na zasadnutí Európskej …

Consent choices