Martin Hojsík, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2024/redakcia

Martin Hojsík: Stojím pri tebe, Mišo, nielen preto, že si ťa vážim ako človeka a profesionála

Stojím pri tebe, Mišo, nielen preto, že si ťa vážim ako človeka a profesionála. Nie iba preto, že si získal rešpekt svojich kolegov a kolegýň v Európskom parlamente za svoju prácu ako jeho podpredseda. Stojím pri tebe najmä preto, že si čestný a rovný človek a preto vládna koalícia nedokáže na teba nájsť žiadnu špinu. Namiesto toho sa nehanebne znižuje k útokom na tvoju najbližšiu rodinu – na mamu, otca a družku – len aby zakryla vlastné zlyhania.

Ako správne upozornil Martin Dubéci tak vo vládnej koalícii majú medzisebou rovnako poberateľov nemalých štátnych dotácii. Tak ak poberanie dotácii je deliktom samo o sebe, aj keď o nich rozhodovali nezávislé orgány, tak by mal na nich platiť rovnaký meter.
Poslanec Michelko poberal dotácie od roku 2011 do 2024 v celkovej hodnote 1,5 milióna eur. Vydavateľstvo, ktorého bol konateľ od roku 2011 získalo viac ako 600 000 eur na dotáciách a rovnako dostal aj dotácie priamo z Úradu vlády.

Takýmto spôsobom vymenoval kolega Dubéci ešte dalších 16 poslancov a poslankýň, ktoré buď priamo alebo ich rodinní príslušníci poberali dotácie z verejných zdrojov. Ich zoznam nájdete v komentári pod postom.

Viac..  Ľubica Karvašová podrobne o fonde solidarity po povodniach. O peniaze zatiaľ požiadalo iba Česko

Problém nie je poberanie dotácii, samozrejme ak boli využité na to na čo mali. Problém je dvojaký meter a pokrytectvo, ktoré predvádza vládna koalícia. Poslanci a poslankyne koalície, ktorí majú ešte zbytky chochmesu a slušnosti si to uvedomujú a od hanby nechcú ani sedieť v rokovacej sále. Je to hanba, je to popretie zaužívaných demokratických princípov a hlavne to je odpútanie pozornosti od zlyhaní tejto vlády.

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE.

O red

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík: EÚ zaostáva za USA a Čínou, musíme to zastaviť

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Draghi: …

Consent choices