Bude Slovensko platiť? Rozhodnutie nemeckého súdu podľa Kažimíra ešte nič neznamená

achmea
PHOTO: Flickr.

BRATISLAVA – Rozhodnutie nemeckého súdu, že Slovensko bude musieť zaplatiť spoločnosti Achmea 22 miliónov eur nie je také dramatické a všetci okolo toho robia humbuk. Tvrdí to minister financií Peter Kažimír. Platiť vraj ešte nemusíme. Šéf rezortu financií totiž tvrdí, že ide len o návrh rozhodnutia. To isté si myslí aj Zuzana Zvolenská.

 

Kažimír: Je to ako z rádia Jerevan

„Platiť právnikovi 20 miliónov za to, že nás zastupuje v spore v hodnote 25 miliónov, to je čisté šialenstvo,“tvrdí Richard Sulík. „No to, čo som včera čítal a počul, to bolo ako z rádia Jereven. Pretože nemecký najvyšší súd neprijal rozhodnutie, prijal návrh rozhodnutia,“ uviedol minister financií Peter Kažimír.

Šéf rezortu financií však kroky o ďalšom postupe Slovenska neprezradil. Vraj preto, aby sa o tom náš súper, teda holandský majiteľ poisťovne Union nedozvedel. A ani ministerstvo zdravotníctva si z rozhodnutia nemeckého súdu zatiaľ ťažkú hlavu nerobí. „Je to rozhodnutie len procesného charakteru a nemá nijaký dopad na súčasný stav ani na súčasný stav financií,“ uviedla šéfka zdravotníctva Zuzana Zvolenská.

Viac..  Ivan Štefanec: Slovenské predné brzdové svetlo môže byť čoskoro realitou

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli Noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

EÚ vyzýva na ďalšie opatrenie na podporu slobodných a nezávislých médií

Pri príležitosti Svetového dňa slobody tlače Komisia opätovne potvrdzuje svoj záväzok podporovať slobodu a pluralitu médií …

Consent choices