Sophia in ‘t Veld
Sophia in ‘t Veld, členka delegácie poslancov EP na Slovensku. PHOTO: © European Union- EP.

Europoslanci pokračujú s monitorovaním situácie. Stretnú sa aj so Sakovou

BRATISLAVA / Dvojdňovú návštevu europoslancov ukončia rokovania s premiérom Petrom Pellegrinim, s ministerkou vnútra Sakovou, s ministrom spravodlivosti Gálom, s policajným prezidentom a špeciálnym prokurátorom.

Europoslanci navštívili Slovensko už po druhýkrát v tomto roku. Dôvodom ich návštevy je monitorovanie bezpečnosti novinárov, korupcie a dodržiavania princípu právneho štátu. Ide o ich druhú misiu v súvislosti s doteraz nevyriešeným prípadom vraždy Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

V pondelok sa delegácia stretla aj s prezidentom Andrejom Kiskom. Po rokovaní s nimi vyhlásil, že v krajine ľudia stále nedôverujú. „Od vraždy Jána Kuciaka sa v našej krajine nič zásadné neudialo a nedôvera v štát rastie,“ vyhlásil.

V utorok sa má delegácia europoslancov stretnúť s premiérom Pelegrínim ale aj ministerkou Sakovou, ministrom Gálom, policajným prezidentom Lučanským a špeciálnym prokurátorom.

Viac..  EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Po Slovensku skupina europoslancov zavíta na podobnú misiu na Maltu, kde bola minulý rok zavraždená reportérka Daphne Caruanová Galiziová.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices